Internationellt hyllade regissören Ruben Östlund till Cnema

Foto: Fredrik Wenzel © Plattform Produktion

Söndag den 9 oktober besöker regissören Ruben Östlund biografen Cnema med sin film Triangle of Sadness. Filmen, som har premiär i Sverige den 7 september, har redan vunnit den prestigefyllda guldpalmen i Cannes.

Den omtalade filmen Triangle of Sadness har svensk biopremiär den 7 oktober. I samband med premiären åker regissören Ruben Östlund på en biografturné genom Sverige, och söndag den 9 oktober besöker han Norrköping med sin Guldpalm.

– Vi är glada att Ruben Östlund propagerar för biografernas betydelse, och tror att intresset att se filmen på bio kan öka tack vare hans besök. I biosalongen kan vi uppleva saker tillsammans, istället för på våra individuella små skärmar i telefonerna, och det blir viktigare och viktigare. Regissörsbesök kan också ge biograferna en skjuts efter de tuffa pandemi-åren, säger Johan Karlsson, enhetschef på Cnema.

Ruben Östlund långfilmsdebuterade med Gitarrmongot (2004) och har sedan dess gjort sig till ett av de största namnen i branschen, både nationellt och internationellt, med succéer som De ofrivilliga (2008), Turist (2014) och The Square (2017).

I Östlunds senaste film Triangle of Sadness följer vi det unga modellparet Carl (Harris Dickinson) och Yaya (nyligen bortgångna Charlbi Dean). Filmen tar avstamp i modevärldens finrum, och fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten. Allt avslutas på en öde ö där hierarkierna i kampen om överlevnad vänds upp och ned.

Biljetter säljs från och med tisdag den 27 september på Triangle of Sadness – CNEMA

Filmen visas den 9 oktober klockan 15:00 på Cnema, Kungsgatan 56.