Idrottsdag på De Geers skola

Publicerad

De Geers skolas idrottsdag genomfördes på Idrottens dag den 30 september. Idrottsdagen var ett samarbete med Fria Läroverket och Riksidrottsförbundet SISU Östergötland.

Estelle, elev i klass 2B på De Geers skola, i klätterställning

Estelle, elev i klass 2B på De Geers skola, gillar parkour.

- Det bästa med idrottsdagen är att man får ha kul och springa runt. Parkour var en rolig station, säger Estelle, elev i klass 2B på De Geers skola.

Den 30 september, på Idrottens dag, är det många skolor som har haft idrottsdagar i Norrköping, men även i andra städer och kommuner runt om i Sverige. Idrottens dag är ett EU-projekt som faktiskt engagerar hela Europa.

På De Geers skola finns ett 90-tal elever, som deltog i skolans idrottsdag. Idrottsdagen var i år ett samarbete med Fria Läroverket och Riksidrottsförbundet SISU Östergötland.

De Geers skola är en kommunal grundskola i Norrköping med elever i årskurs F-2. Skolan finns i centrala Norrköping, i en fin gammal 1800-talsbyggnad. De Geers skola har funnits sedan 2019 och är alltså en relativt ny skola.

Vad är det bästa med De Geers skola?
­­- Att det inte är så många barn som på andra skolor, säger Estelle.

Rebecca Hassall och Hanna Hemstad

Rebecca Hassall, lärare i fritidshem på De Geers skola och Hanna Hemstad, lärare i idrottsämnen på Fria Läroverket.

Rebecca Hassall, lärare i fritidshem på De Geers skola, har gått SISU:s rörelsesatsningsutbildning och där ingår att arrangera Idrottens dag.

- Det är första gången vi gör en sådan här skolgemensam aktivitet. Samarbetet mellan skolorna och SISU under idrottsdagen har fungerat väldigt bra. Det har varit riktigt roligt, säger Rebecca Hassall.

Fria Läroverket är en fristående gymnasieskola i Norrköping. Elever från programmet Barn och fritid, årskurs 3, har varit med och planerat dagen tillsammans med idrottslärare Hanna Hemstad.

- Det har varit mycket värdefullt för våra elever att komma till De Geers skola och där få öva på sitt ledarskap, säger Hanna Hemstad.

Parkour, skateboard och olika lekar fanns på idrottsdagens schema.

Elever vid stationen Rörelsebingo.

Viktoria, Linus och Ellen, elever från Fria Läroverket, ansvarade för stationen Rörelsebingo.

Viktoria och Ellen, elever från Fria Läroverket, berättar att målet med dagen var att få barnen i rörelse, gärna 120 minuter per barn, och att de skulle få prova på olika aktiviteter.

- Det vi får med oss från dagen är att det har varit mycket skoj och roliga aktiviteter, säger Linus, elev från Fria Läroverket.

Läs mer om De Geers skola