Ansökan till Norrköpings luciatåg 2022 har öppnat

Foto: Norrköpings kommun

För den som har en önskan om att delta i årets luciatåg i Norrköping är det dags att anmäla sig till audition. Alla som är mellan 16 och 25 år och folkbokförda i Norrköpings kommun är välkomna att anmäla sig.

– Vi söker personer som kan sprida ljus och skapa magisk stämning i staden. Norrköpings luciatåg kommer uppträda på luciakröningen den 12 december i De Geerhallen, och besöka många platser i Norrköping på själva luciadagen. Vi vet att det är ett mycket uppskattat inslag för Norrköpingsborna, och det känns väldigt roligt att förberedelserna för årets lucia nu sätter igång på riktigt, säger Clara Fyrberg, evenemangskoordinator på kultur- och fritidskontoret, Norrköpings kommun.

Alla sökande som uppfyller grundkriterierna kallas till audition torsdag den 13 oktober. På audition får de sökande berätta om sig själv samt sjunga både solo och tillsammans med andra i en liten grupp.

– De sökande ska tycka om att sjunga och kunna trollbinda en publik. Vi hoppas på många sökande till årets luciatåg, och att man tar chansen att vara en del av det ärofyllda och roliga uppdraget. För många blir det en oförglömlig upplevelse och ett minne för livet, säger Clara Fyrberg.

Biljetter till luciakröningen i Louis de Geer släpps i november

Mer information och länk till anmälan hittar du på Audition lucia