Ny utbildning inom hållbara transporter startar den 21 november

Publicerad
Bild över en skog i höstfärger där en väg ringlar fram i mitten.

Logistikprogrammet i Norrköping och Östsvenska Yrkeshögskolan har beviljats en ny utbildning - Hållbara transporter. Första utbildningsstarten är redan den 21 november.

YH-utbildningen riktar sig till den som har eftergymnasial utbildning inom logistik och liknande eller relevant yrkeserfarenhet. Utbildningen Hållbara transporter är flexibel och genomförs helt på distans från Norrköping. Den sker i halvfart, för att underlätta för yrkesverksamma att delta, och är kostnadsfri. Det är riksintag till utbildningen som startar den 21 november.

- Vi är glada att vi nu kan erbjuda en utbildning som dels fokuserar på våra viktiga transporter men också på vårt klimat. Utbildningen har 25 platser och ger 45 YH-poäng. Vi hoppas att dessa utbildningstillfällen lockar en mer och mer klimatmedveten bransch, säger Ann-Charlotte Thorén, VD på Östsvenska Yrkeshögskolan.

Utbildningen avslutas i mars 2023.

Läs allt om utbildningen och upplägget här

Under 2023 kommer ytterligare två utbildningstillfällen av Hållbara transporter att starta, en utbildning under våren och en på hösten.