Kommundirektör Anna Thörn lämnar sitt uppdrag

Det nya styret Borgerlig samverkan har beslutat att förändra inom tjänstemannaorganisationen vilket leder till att kommundirektör Anna Thörn lämnar sitt uppdrag.

Det nya politiska styret Borgerlig samverkan i Norrköping vill satsa och förändra inriktning på kommunens arbete framåt vilket leder till att Anna Thörn lämnar sin tjänst.

  • – För oss är det viktigt att vi får sätta vår egen prägel på kommunen. En konsekvens av detta är att vi själva vill välja ledarskapet för kommunens tjänstemannaledning, därför entledigas kommundirektören, säger kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).
  •  
  • – Det har varit en mycket rolig och spännande tid i Norrköping och jag är imponerad av Norrköping och organisationens engagemang, vilja och drivkraft. Jag vill tacka alla för fina insatser och för en mycket uppskattad samverkan. Norrköping är en fantastisk stad, med stor potential, och jag önskar alla lycka till framåt, säger Anna Thörn.
  •  

En rekrytering av ny kommundirektör kommer att påbörjas inom kort. Process pågår med att tillsätta en tillförordnad kommundirektör och tillförordnad VD för Norrköping Rådhus AB.