Fredrik och Therese – Årets yrkeslärare i Östergötland

Publicerad

Fredrik Frisberg och Therese Retzman, yrkeslärare på Bråvallagymnasiet respektive De Geergymnasiet har fått utmärkelsen Årets yrkeslärare i Östergötland.

Fredrik är lärare på Bygg- och anläggningsprogrammet på Bråvallagymnasiet och Therese arbetar som lärare på Hotell- och turismprogrammet på De Geergymnasiet. Den 27 oktober blev de utsedda till Årets yrkeslärare i Östergötland 2022. De prisas för sitt driv och engagemang för både skola, elever och samverkan med branschen. Utifrån sina roller som förstelärare har de drivit utveckling och arbeten på ett glädjefyllt sätt. De är båda två förebilder för yrkesutbildningar.

Utmärkelsen delades ut i samband med regionsfinalen av yrkeskampen som gick av stapeln på Bråvallagymnasiet den 27 oktober.

─ Jag är mycket rörd över utmärkelsen och har nog inte fattat hur stort det är. Är mycket glad och stolt. Motiveringen gjorde mig tårögd, säger Fredrik.

─ Att få uppskattning av andra för det jobb man älskar är helt underbart. Jag känner mig glad och stolt över att få denna utmärkelse. All energi jag fått av detta ska jag nu använda i mina samarbeten med besöksbranschen så eleverna verkligen är förberedda för arbetslivet, berättar Therese.

Information om Årets yrkeslärare i Östergötland har gått ut till alla skolor i Östergötland, där elever, lärarkollegor rektorer, samarbetsföretag och vårdnadshavare har haft möjlighet att nominera en yrkeslärare. Årets jury har bestått av representanter från näringslivet, LO och Lärarförbundet.

Bakom utmärkelsen står Worldskills Sweden.

Kontaktpersoner

Fredrik Frisberg
Förstelärare Bråvallagymnasiet
072-59 74 105

Therese Retzman
Förstelärare De Geergymnasiet
072-58 40 442

Matthias Tybåhl
Utvecklingslärare, utbildningskontoret
073 85 31 611