Statsministerbesök på Second Chance School

Statsminister Ulf Kristersson (M) samtalar med elev på Second Choice School och kommunstyrelsens ordförande i Norrköping Sophia Jarl. Foto: Norrköpings kommun

Ulf Kristerssons (M) första inrikesbesök sedan han tillträdde som statsminister blev Norrköping. På fredagen besökte han Second Chance School. Under besöket träffade han personal och elever som berättade om skolans verksamhet.

Second Chance School vänder sig till personer mellan 17 och 19 år som har gått minst en termin på annat introduktionsprogram, och som saknar behörighet för nationellt program. Utbildningen vänder sig också till personer mellan 20 och 24 år som inte har fullföljt gymnasiet. Second Chance School erbjuder sina elever en individuellt utformad yrkesutbildning på en arbetsplats, kombinerat med bland annat målinriktad coachning.

Statsministern besökte under förmiddagen dels skolans huvudlokaler på S:t Persgatan, och fortsatte därefter med besök på ett bygge i Hageby där en förskola byggs om till bostäder. Där träffade han två före detta elever som via praktik fått anställning på byggföretaget.

Kommunstyrelsens ordförande i Norrköping Sophia Jarl (M), statsminister Ulf Kristersson (M) och elever på Second Choice School. Foto: Norrköpings kommun.

Statsminister Ulf Kristersson (M) samtalar med elever på Second Chance School