Norrköping stolt värdstad för EM-kval i ungdomsfotboll

Montage med gul bakgrund och tre glada spelare som håller om varandra, blå text med spelschemat
Publicerad

Idrottsstaden Norrköping har återigen fått förtroendet att ta emot ett stort evenemang – EM-kvalet för P18-landslagen – och idag den 17 november spelas den första matchen. Det är Sverige, Ukraina, Kosovo och Cypern som kommer att tävla mot varandra, och Norrköpings kommun vill passa på att önska alla lagen både ett stort lycka till och en fin upplevelse i Norrköping.

Totalt rör det sig om sex matcher där fem spelas i Norrköping och en i Linköping. Matcherna i Norrköping arrangeras i samverkan mellan IFK Norrköping, Svenska Fotbollsförbundet och Norrköpings kommun.

– Jag önskar alla spelare varmt välkomna till Norrköping! Utöver de viktiga matcherna hoppas jag som kommunstyrelsens ordförande att våra internationella gäster även får chansen att ta del av vår vackra stad och dess fantastiska utbud. Att vara värdstad för olika evenemang är så mycket mer än själva evenemanget, även om det självklart står i fokus. Besöksnäringen i Norrköping är väldigt betydelsefull i detta och bidrar till att sprida en positiv bild av Norrköping även utanför landets gränser, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Det har varit väldigt roligt att arbeta tillsammans med IFK Norrköping och Svenska Fotbollsförbundet med det här, och som idrottsstad hoppas vi även på många kommande samarbeten framöver. Att kunna medverka till att Norrköpingsborna får möjlighet att på olika vis ta del av högklassig idrott är någonting som betyder mycket för oss och som vi arbetar fokuserat med, säger Tommy Karlsson, evenemangsstrateg.

Kvalet i Norrköping pågår mellan den 17:e och 23:e november och hålls inför EM för P18 på Malta 2023. Det svenska P18-landslaget inleder i den första matchen i Norrköping, och möter då Cypern. För att nå nästa runda i EM-kvalet behöver man komma topp två i gruppen eller bli den bästa grupptrean.

Mer information om samverkan finns på IFK Norrköpings hemsida

Spelschema för EM-kvalet:

  • Ukraina – Kosovo 17/11 klockan 13:00, PlatinumCars Arena
  • Cypern – Sverige 17/11 klockan 18:30, PlatinumCars Arena
  • Ukraina – Cypern 20/11 klockan 13:00, PlatinumCars Arena
  • Sverige – Kosovo 20/11 klockan 18:30, PlatinumCars Arena
  • Sverige – Ukraina 23/11 klockan 18:00, PlatinumCars Arena
  • Kosovo – Cypern 23/11 klockan 18:00, Linköping Arena