Snart tänds Norrköping Light Festival 2022

Publicerad

Fredag den 25 november klockan 16:00 tänds ljuset till Norrköping Light festival 2022. Efter två år med restriktioner på grund av pandemi välkomnas återigen norrköpingsbor och besökare att komma och vara med när ljuset slås på.

"I love Norrköping" från Norrköping Light Festival 2019. Foto: Peter Holgersson.

"I love Norrköping" från Norrköping Light Festival 2019. Foto: Peter Holgersson.

– Det känns jättebra att vi efter de här pandemiåren nu kan välkomna alla att besöka Norrköping Light festival utan restriktioner igen. Förutom de konstnärer som skapar installationerna så gör också många engagerade företag och föreningar insatser som bidrar till att Light festival kan lysa upp Norrköping år efter år. Det är på så sätt ytterligare ett exempel på hur vi tillsammans bidrar till och bygger en stad att vara stolta över, säger kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M).

Det är åttonde året i rad som Norrköpings kommun hälsar välkomna till Norrköping Light Festival. Årets upplaga innehåller ett 30-tal installationer av olika karaktär.

Årets festival bjuder på många kära återseenden men även ett par spännande och nya inslag. Bland annat bidrar filmkollektivet Crazy Pictures från Norrköping, som har skapat årets juldagsfilm UFO Sweden, med en ny installation till Norrköping Light Festival.

Föremålet som används i deras installation, UFO Sweden, har också använts under inspelningen av filmen. Med installationen vill Crazy Pictures skapa mystik och nyfikenhet, dels kring det oväntade i rymden men även om filmen.

– Det finns härlig kreativitet bland konstnärerna och kreatörerna av de nya inslagen och vi ser fram emot att få uppleva deras installationer lysa upp Norrköping. Varje installation har sin tjusning, oavsett om den är enkelt utformad och liten i formatet eller är omfattande med avancerade tekniska lösningar, säger evenemangskoordinator Carita Nord Isgren.

Årets festival invigs fredag 25 november klockan 16:00 och kommer att lysa upp staden mellan den 25 november 2022 till den 8 januari 2023 klockan 16:00 till 24:00.

Läs mer om hur Norrköping Light festival och julbelysningen kommer att genomföras på ett ansvarsfullt sätt.


Här kan du läsa mer om Norrköping Light Festival