Utredning av Bråvallahallen inledd

Uppdaterad 12 december 2022 16:30

Norrköpings kommun har inlett en utredning av incidenten i fredags när en värmepanel ramlade ner från innertaket i Bråvallahallen.

Det var under fredagskvällen som en av värmepanelerna i innertaket ramlade ner i golvet. Det skedde under en handbollträning, men ingen person kom till skada. Hallen stängdes av omedelbart och den kommer att vara avstängd tills vidare.

Redan under helgen inleddes en utredning om orsaken till incidenten med besiktning av hallen, kontakt med entreprenör och ombokning av föreningar som hade bokade tider i hallen. Utredningen fortsätter under veckan.

Det är ännu för tidigt att säga varför värmepanelen ramlade ner, det kommer utredningen att visa som leds av Norrköpings kommun med stöd av extern expertis.

Bråvallahallen ligger på Lansengatan 18 och används av Bråvallagymnasiet och lokala föreningar. Hallen renoverades 2019 då bland annat värmepanelerna i innertaket monterades.

Två hallar stängs för bedömning

Under måndagen har en kartläggning gjorts av andra idrottshallar i Norrköpings kommuns regi. Det visar sig att ytterligare två hallar har värmepaneler fästa i taket: Sporthallen vid Centralbadet och Hagebyhallen. Dessa båda hallar kommer att undersökas vidare för att säkerställa att allt är i sin ordning. Sporthallen och Hagebyhallen hålls stängda under tisdagen och onsdagen för en första bedömning.