Nya villkor för parkering i Arkösund till sommarsäsongen 2023

Publicerad

Nu görs reglerna om för parkering inom båtplatsavtalen i Arkösund för sommarsäsongen 2023. En förändring är att säsongsbiljetten för parkering kommer att kunna köpas via parkeringsapp, och blir därmed tillgänglig för fler.

Tidigare år har det funnits en möjlighet för de som arrenderar båtplats av kommunen att köpa en särskild säsongsbiljett för parkering. Den kommande säsongen tas denna biljettyp bort, på grund av att parkeringen börjar hanteras separat från båtplatserna. Båtplatsinnehavare kommer precis som förut att kunna köpa säsongsbiljett, men via parkeringsapp, och genom förändringen ges även andra samma möjlighet. Priset är detsamma som tidigare.

Det här gäller för sommarsäsongen 2023:

  • Parkeringen kommer att hanteras separat från båtplatser. Parkeringsbiljetter köps enligt taxa och reglering på plats.
  • Parkeringsvillkor på de olika parkeringsytorna kommer att framgå av skyltningen. Skyltarna kommer att vara på plats till sommarsäsongen 2023.
  • Säsongsbiljett för parkering kommer att kunna köpas via appen Easy Park. Säsongsbiljetten gäller april till september och kommer även fortsatt att kosta 900 kronor. Övriga månader är det gratis att parkera.
  • Permanentboende på öarna kommer kunna köpa säsongsbiljett och parkera enligt samma villkor som 2022.
  • Båtplatsavgiften kommer att höjas med omkring 500 kronor för en genomsnittlig båtplats. Det beror på att bryggorna renoverats, samt på att man sett att priserna vid en jämförelse legat lågt.