Skydda små barn från RS-virus

Publicerad

Vårdnadshavare som har barn i förskola rekommenderas att hålla barnen hemma om det finns syskon under sex månader i samma hushåll. Detta med anledning av den senaste tidens ökning av RS-virus i länet.

Barn under sex månader kan bli svårt sjuka av RS-viruset. Barn som går i förskolan och bor tillsammans med barn yngre än sex månader bör om möjligt stanna hemma från förskolan för att skydda de minsta från RS-virus. Det finns en risk att förskolebarnen tar med sig smittan hem.

Rekommendationen är frivillig och det är upp till varje vårdnadshavare att ta ställning. Barnet är välkommet till från förskolan om han/hon är frisk.

På 1177 Östergötland finns information om RS-virus: RS-virus hos barn

Vårdnadshavare som väljer att hålla sina barn hemma behåller sin plats på förskolan. Barnomsorgsfakturan betalas som vanligt. Möjligheten att hålla barnet hemma och behålla platsen gäller till och med den 28 februari.

Vårdnadshavare som har en inplanerad introduktion i förskola för sitt barn har möjlighet att skjuta fram introduktionsstarten vid oro eller risk för RS-smitta. Om man vill skjuta upp introduktionsstarten ska man ta kontakt med sin förskola och komma överens om ett nytt startdatum för introduktionen.

Stanna hemma vid sjukdom
Utöver RS-virus finns just nu en ökad spridning av covid-19, influensavirus och vinterkräksjukan. Stanna hemma om du har sjukdomssymtom, så hjälps vi åt att minska spridning av sjukdomar. Tack för din hjälp.

Vid frågor om plats eller avgifter, besök gärna norrkoping.se.

Så fungerar förskolan - norrkoping.se

Det går också bra att ringa Kontaktcenter, 011-15 00 00

Utbildningskontoret