Information om fyrverkerier

Publicerad

Nyårsafton närmar sig, och i samband med det ökar intresset av att använda fyrverkerier. Eftersom det finns risker kopplat till fyrverkerier finns det även begränsningar både för var, när och hur du kan använda dem. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

Fyrverkerier

Fyrverkerier är ofta omtyckta men kan samtidigt vara skrämmande för både människor och djur. De kan även vara utgöra en fara om man hanterar dem på fel sätt. Därför är det viktigt att följa de regelverk som finns.

Det är olika regler för vad som gäller om du ska använda fyrverkerier i centrala Norrköping eller utanför. Vissa platser kräver tillstånd.

Via länken kan du läsa mer om vad som gäller för den som vill använda fyrverkerier i Norrköping samt vilka regler som gäller rent generellt. Du hittar också både tips om vad som är viktigt att tänka på och får råd för säkrare fyrverkerier.

Information om fyrverkerier

 

Kom ihåg:

  • Var alltid försiktig så att du inte skadar dig själv eller någon annan
  • Visa alltid hänsyn till att andra kan tycka att fyrverkerier är obehagliga, både människor och djur
  • Kraftiga smällare – så kallade bangers – är olagliga att äga, sälja och använda