Norrköpings kommun är nominerad till Årets kompetensutveckling 2022

Publicerad

Norrköpings kommun är en av totalt elva arbetsgivare som är nominerade till Omställningsfondens utmärkelse Årets kompetensutveckling 2022.

Nomineringen gäller utbildningskontorets satsning på uppdragsutbildning för att utbilda barnskötare till förskollärare.

Nominerade till Årets kompetensutveckling 2022 listas.

Elva arbetsgivare runtom i landet är nominerade till utmärkelsen Årets kompetensutveckling.

Vad betyder denna nominering för Norrköpings kommun?
– Det är helt fantastiskt! Nomineringen är ett erkännande för de barnskötare som har gått utbildningen. De har gjort ett enormt arbete. Med hjälp av pengar från Omställningsfonden har de kombinerat jobb med studier under tre års tid och 2022 nått en förskollärarexamen. Det är väldigt imponerande, säger Kajsa Andersson Lundblad, chef för forsknings- och utvecklingsavdelningen på utbildningskontoret, Norrköping kommun.

Hur många barnskötare har gått uppdragsutbildningen?
Nio barnskötare har fått sin förskollärarexamen 2022 efter att ha genomfört den treåriga uppdragsutbildningen. Det är Linköpings universitet som ger utbildningen, i utbildningskontorets lokaler i Norrköping.

– Denna satsning på barnskötare har gjorts under många år, men i år är det första gången Norrköpings kommun nomineras till Årets kompetensutveckling. Totalt är det ett hundratal barnskötare som under årens lopp har gått uppdragsutbildningen, säger Kajsa Andersson Lundblad.

Vinnaren utses i februari
– Vi har fått in många fina exempel på hur arbetsgivare runt om i landet satsar på att utveckla medarbetarnas kompetens. Med den här utmärkelsen vill vi uppmärksamma deras viktiga arbete, med förhoppningen att de ska inspirera andra arbetsgivare i välfärden, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden.

Syftet med utmärkelsen är att inspirera välfärdens arbetsgivare att arbeta strategiskt och långsiktigt med kompetensutveckling.

Årets kompetensutveckling är en utmärkelse som delas ut av Omställningsfonden. Den tilldelas en kommun, region eller ett kommunalt företag som under året genomfört en lyckosam kompetensutvecklingsinsats som varit till stor nytta för en grupp av medarbetare.

Vinnaren av Årets kompetensutveckling utses den 9 februari 2023.

Läs mer om utmärkelsen Årets kompetensutveckling 2022 (omstallningsfonden.se)