Klockspel och flaggning för årets studenter

Publicerad

Nu har fler detaljer för årets student fallit på plats. Som en del i firandet av årets studenter kommer svenska flaggan att hissas på Saltängsbron under studentdagarna, och rådhusets klockor kommer att spela. Merparten av de kommunala gymnasieskolornas utspring kommer att kunna följas via livesändning för anhöriga som inte kan vara med på plats.

Norrköpings studentfirande kommer att genomföras enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska spridningen av covid-19.

– Självklart vill vi hylla våra fantastiska studenter som varit uthålliga under pandemin och snabbt anpassat sig efter nya undervisningsformer. Samtidigt uppmanar vi studenter och deras anhöriga att fira studenten på ett ansvarsfullt sätt och bidra till att minska smittspridningen. Med gemensamma insatser hoppas och tror jag att studenten 2021 kommer att bli en minnesvärd upplevelse, även fast den genomförs i ett alternativt format, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Nedan följer uppdaterad information:

  • Mösspåtagningen genomförs klassvis utomhus den 4 juni. Inga anhöriga kan delta under det tillfället.
  • Utspring Max två anhöriga får vara på plats på skolgården. Rektorerna har fått göra en riskbedömning för att säkerställa att utspringet kan genomföras på ett smittsäkert sätt. Utspringet genomförs klassvis. Utspringen genomförs torsdag den 10 juni och fredag den 11 juni. På vissa skolor sker utspringen under två dagar.
  • Livesändning Merparten av alla klassers utspring kommer att livesändas så att anhöriga och vänner som inte kan vara på plats kan delta digitalt.
  • Fester och aktiviteter Vid privata sammankomster gäller max åtta personer enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Rekommenderat är att undvika större studentfester och att inte träffas över klasserna.
  • Studentbalen Studentbalen kan inte genomföras utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och är därför inställd.
  • Studentkortege Enligt Folkhälsomyndigheten ska studentflak med kortege inte förekomma. Därför är studentkortegen i Norrköping inställd. Den som har bokat ett flak bör avboka det snarast.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla våra studenter och verkligen önska dem lycka till med allt som väntar dem efter att de nu lämnar skolan efter många flitiga år. Till all personal på skolorna som kämpat för att kunna bedriva en kvalitativ undervisning i nya former vill jag också rikta mitt varmaste tack. Deras inställning till nya arbetsformer har betytt mycket för att kunna ge våra elever en undervisning likvärdig den som bedrevs innan pandemin, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Mer detaljer om vad som gäller för studenten hittar du här

Alla har ett ansvar att bidra till att minska smittspridningen av covid -19. Det är viktigt att alla som deltar under studenten är friska och tar ansvar genom att inte komma om man har symtom som hosta, halsont, snuva, feber och huvudvärk.