Västgötegatan blir en cykelgata

Publicerad

En cykelgata innebär att cyklister har företräde och förare av motorfordon har väjningsplikt och måste anpassa sin hastighet till cykeltrafiken. Men både cyklister och motorfordon ska hålla låga hastigheter.

Vi vill göra det ännu smidigare för cyklister att ta sig fram i vår kommun. Så med hjälp av cykelgator skapar vi en tryggare trafikmiljö och vill samtidigt uppmuntra till att cykeln blir ett attraktivare transportsätt i vår stad. Delar av Västgötegatan blir nu en cykelgata och trafikregeln gäller sträckningen från Skvallertorget fram till Garvaregatan. Trafikregeln börjar gälla under vecka 25, när skyltarna satts upp.

En cykelgata innebär att:

  • Fordon inte får köra med högre hastighet än 30 kilometer i timmen
  • En förare som kör in på en cykelgata har väjningsplikt
  • En förare av ett motordrivet fordon ska anpassa hastigheten till cykeltrafiken
Bild på vägmärket cykelgata

Så här ser vägmärket cykelgata ut.

 

 

Bild på karta över sträckningen Skvallertorget till Garvaregatan

Sträckningen gäller från Skvallertorget till Garvaregatan.