Frideborg vill nå fler barn och unga genom Snapchat

Publicerad

Många barn och unga upplever hot och våld i hemmet, eller i sin egen parrelation. På Frideborg arbetar de med att ge stöd åt personer som på något sätt lever med våld i nära relation. Nu gör verksamheten en kampanj med förhoppningen om att nå ut till fler barn och unga.

Bild på Frideborgs annons i mobil

 

– Vi tror att det finns ett stort mörkertal, och att fler skulle höra av sig om de bara visste att vi fanns. Genom den här kampanjen vill vi nå ut och visa att det finns hjälp att få, säger Maja Höjer som är enhetschef på Frideborg.

Bland annat annonserar verksamheten nu på Snapchat, ett socialt medie som används av många barn och unga. Men Snapchat kan även missbrukas i en relation.

– I appen finns en karta där din position kan visas för andra, så en kontrollerande partner kan hela tiden övervaka dig. Om du stänger av funktionen kan partnern ställa frågor, bli arg eller våldsam, säger Maja Höjer.

Frideborg möter också personer som kan ha sett eller hört en förälder, annan vuxen eller syskon bli hotad eller slagen. Barnen kan även själva ha blivit utsatta för någon form av våld hemma.

Hos Frideborg kan de få prata med en vuxen eller träffa andra i liknande situation. Under pandemin har gruppträffarna varit digitala, och i fortsättningen kommer verksamheten troligen erbjuda både digitala och fysiska träffar för att låta varje person välja det som känns bäst.

– Man kan börja med att kontakta oss anonymt om man vill, bara för att få prata om sin situation och få höra vad vi erbjuder för stöd, säger Maja Höjer.

Denna kampanj vänder sig i första hand till unga men även vuxna som är utsatta eller utövar våld är välkomna att höra av sig till Frideborg.

Kontakta Frideborg

Telefonnummer: 011-15 54 69

E-postadress: frideborg@norrkoping.se