Don't drink and drive

Publicerad

Under vecka 38 anordnas projektet Don't drink and drive för gymnasieelever i årskurs två. I år beräknas 1800 elever från både kommunala och privata gymnasieskolor att delta.

Don't drink and drive arrangeras i form av upplevelsedagar där eleverna får både information och delta i diskussioner om att värdera riskerna med alkohol, narkotika och rattsurfing i trafiken. De får även praktiskt testa att välta med en vältbil och krocka med krocksläde.

Syftet med projektet är att påverka ungdomar så att de aldrig kör alkohol- eller drogpåverkade, att de vägrar åka med påverkade förare och att de har mod att hindra andra förare från att köra påverkade.

Don't drink and drive genomförs i samverkan med kommunstyrelsens kontor, utbildningskontoret, polis, räddningstjänst, ambulans och svenska kyrkan.