Sommarlov 2022

Nu laddar vi för bästa sommarlovet! Det finns massor att göra för dig som är barn och ung i Norrköping. Vad sägs om att testa på en tidsresa, skejta, gå på filmcamp eller danscamp? Vad är du sugen på att göra?
Hoppas du får en härlig och solig sommar!

Norrköpings fritidsgårdar

Norrköpings fritidsgårdar arrangerar aktiviteter under hela sommaren för dig som är mellan 10-18 år.

Norrköpings fritidsgårdar

Camp Norrköping

Under sommarlovet erbjuder Norrköpings fritidsgårdar olika spännande och kreativa läger som alla är gratis! Det blir kulturläger, DJ/ Dancecamp, Filmcamp, Legacy Dance Camp, Street Art och Urban Music Camp. Läs mer och anmäl dig:

Anmälan Camp Norrköping

Filmcamp och gratis bio på Cnema

Se film med dina vänner på bio! Från och med den 22 juli visas film för hela familjen utan kostnad. Det blir en mix av nya och gamla favoriter.

Cnema

Visualiseringscenter C

I hjärtat av Norrköpings industrilandskap ligger Visualiseringscenter C - ett digitalt science center med domföreställningar i 3D, interaktiva utställningar, digital labbmiljö, Virtual Reality Arena, restaurang och museibutik. Utforska centrets sommarlovsprogram 27 juni till 14 augusti med ett brett utbud av domföreställningar i 3D, t.ex. Making Magic 3D – A Visual Effects Story och STORT 3D – En kosmisk resa genom tid och rum . Fri entré gäller till alla utställningar.

Visualiseringscenter C

Biblioteken

I sommar erbjuder stadsbiblioteket sagostund i Vasaparken med lek och rörelse. Biblioteket bjuder också in till sommarens härligast läsutmaning med spännande bokpriser och ger sig ut på sommarturné med Bokbussen och Bokcykeln Hjulia.

Norrköpings stadsbibliotek

Norrköpings Konstmuseum

Välkommen att skapa med Norrköpings Konstmuseum i sommar! Besök oss i Ateljé Krumeluren på Konstmuseet eller möt Krumeluren Pop-Up på en plats nära dig. Håll utkik efter oss, vi besöker olika delar av kommunen under sommaren.

Ateljé Krumelurens instagram

Norrköpings Konstmuseums kalendarium

Norrköpings stadsmuseum

I sommar kan du upptäcka och uppleva hur det var att leva förr. På Norrköpings stadsmuseet kommer det vara massor med spännande och kul sommarlovsaktiviteter, bland annat kan du åka på en tidsresa med Norrköpings gamla spårvagnar.

Norrköpings stadsmuseum kalendarium

Arbetets museum

Lilla Arbetets, Kreativa Verkstan, Jobblabb, Digitopia och Museideckarna – på Arbetets museum finns något för alla åldrar.
Museet har öppet kl 10–17 alla dagar. Fri entré, ingen förbokning.

Arbetets museum

Fritidsbanken poppar upp i stan

I år finns Fritidsbanken på Olai Kyrkogata 38 i samband med Sommar i City. Hr kan du låna sport- och fritidsutrustning helt gratis, i två veckor. Läs mer på Fritidsbanken Facebook-sida:

Fritidsbanken

Bada hela sommaren

Bara det blir schysst väder så finns alla möjligheter till bad i sommar! Det finns 21 badplatser vid sjöar och hav som kommunen har hand om. Att bada i sjöar är helt gratis, friskt och kul! Kolla var de finns i länkern nedan. Och det finns två stora utomhusbassänger, Himmelstalundsbadet och Centralbadet. Kolla in hemsidorna för öppettider och priser.

Badplatser i Norrköping

Himmelstalundsbadet

Centralbadets hemsida

KFUM Norrköping

KFUM finns på ”Sommargågatan” Olai Kyrkogata med möjlighet att prova segway och andra aktiviteter. De finns även i Folkparken med öppen verksamhet och parklek.

KFUM

Testa att skejta i sommar

Aktiv ungdom erbjuder gratis prova-på och skateskola i skateladan under hela lovet. Skateladan kommer ha utökade öppettider för att ha plats för många besökare. Kom och träna på dina tricks med oss! Arrangör är Aktiv Ungdom.

Pekingskaters

Fotboll på Himpan och Klockaretorpet

FF jaguar erbjuder sommarfotboll vid Himpabadet och Nattfotboll i Klockaretorpet. För mer info och anmälan:

FF Jaguar

Sommarfotboll

Tag chansen att spela fotboll i sommar och träffa nya kompisar. Från måndagen den 13 juni till och med 10 augusti arrangerar Norrköping Tillsammans sommarfotboll för barn mellan 7 - 13 år på olika platser i Norrköping. Du ser hela programmet här nedanför. Alla är välkomna!

Läs mer om sommarfotbollen här Pdf, 267.3 kB. (Pdf, 267.3 kB)

Skrattis sommarfotboll

 I början av augusti varje år arrangerar IK Sleipner "Skrattis Fotbollsskola" på Ektorps IP. Välkommen!

Läs mer om Skrattis sommarfotboll

Akilles och Trójan

Boxningsklubben Akilles och rugbyklubben Troján finns på Bollspelaren med öppen verksamhet alla dagar under vecka 25 och därefter träffar du Troján på Bollspelaren och Akilles i klubblokalen på Värmladsgatan varje onsdag under sommarlovet.

Akilles

Troján

Adas United

ADAS United erbjuder sommarfotboll i Navestad och Hageby.

Adas United

Sommarhäng i Navestad och Hageby

Kom och träffa sköna ledare från olika idrottsföreningar och passa på att testa
olika sätt att idrotta på! Under veckorna 24, 25, 26 och 32 kommer RF/SISU Östergötland arrangera skönt sommarhäng för dig som bor i Navestadhallen och Sydvallen. Alla tider och platser hittar du här Pdf, 459.6 kB. (Pdf, 459.6 kB)