Sportlov 2020

Under lovet ordnas det massor av roliga och kreativa aktiviteter för dig som har sportlov i Norrköping. Vad sägs om att bowla, se domfilm på Visualiseringscenter eller film på Cnema. Eller varför inte gå på bokfika på stadsbiblioteket, besöka stadsmuseet för att kolla in hur barn hade det förr eller vara med på kreativa workshops på konstmuseet?
Och du, om du inte har egna skidor eller skridskor så går det att låna på Fritidsbanken.
Hoppas du får ett härligt lov!

Norrköpings fritidsgårdar

Sportlov med Norrköpings fritidsgårdar! Här är smakprov på lite av allt kul och spännande som händer på våra fritidsgårdar i Norrköping:

Går du i årskurs 4-6?
  • Häng med Ektorps fritidsgård på skridskoutlfykt med grillning, zumbadans, bowling eller tårttävling! Fritidsgården besöks även av trollkarlen Vladimes...
  • Råssla fritidsgråd tar med dig på bio eller bastu och utomhusbad.
  • På Åby fritidsgård kan du köra radiostyrda bilar med Dogge.
  • Borgsmo fritidsgård bjuder på både dans-workshop och filmmarathon.
Tonåring?
  • Var vaken hela natten och dygna på Borgsmo fritidsgård eller följ med och testa skytte eller sportbio!
  • Åby fritidgård besöks av Therese som gör egna brädspel - testa du också!
  • Ta med skateboarden till Hangaren i Linköping tillsammans med härliga fritidsledare från Ektorps fritidsgård. Du kan också vara med på spelmarathon, biljard- och pingisturnering, dansworkshop och fotbollsturneringen Robbans Cup.

Sportlovsprogram Norrköpings fritidsgårdar 

Visualiseringscenter

Forskarlov

Välkommen att spendera sportlovet på Visualiseringscenter C- Här får du träffa forskare, uppleva våra domföreställningar i 3D, workshops med slime-experiment samt spel-, robot- och sensorprogrammering, Virtual Reality-spel, interaktiva utställningar, retrospelhörna, restaurang och museishop.
Fri entré gäller till alla utställningar och workshops under sportlovet.

Program Visualiseringscenter

Biografen Cnema

Välkommen på Sportlovsbio vecka 8!
Vi visar extra mycket film för hela familjen på Cnema. Både ny film som LasseMajas Detektivbyrå - Tågrånarens hemlighet men även kära favoriter som Frost Sing-a-long med Ulrika Malmberg!
Lovet kan börja i biosalongen!


Program Cnema

Norrköpings stadsbibliotek

Snart är det dags för sportlov och snön lyser med sin frånvaro. Passa på att besöka biblioteket i stället, här tecknar vi väsen med Pax-Henrik och bjuder upp till Bokfika, men det blir även lite sportevent som boxning och bokyoga, och du kan också boka in dig på att spela TV-spel.

Program Norrköpings stadsbibliotek

Norrköpings konstmuseum

Konstmuseet är öppet under sportlovet tisdag-söndag kl 11-17 (onsdag kvällsöppet kl 11-20) och bjuder på aktiviteter som passar små och stora besökare. I år samarbetar vi med Cnema och DigIT som skapar spännande workshops tillsammans med vår pedagog Lisa. Du kan även titta på våra utställningar och samlingen, följa med på visning och skapa egna verk. Besök vår hemsida för mer information:

Program Norrköpings konstmuseum

Norrköpings stadsmuseum

Visste du att barn jobbade i textilfabrikerna i Norrköping förr i tiden? Välkommen till stadsmuseet på tisdagen, onsdagen och torsdagen under sportlovet mellan klockan 12.30 och 15.00 så berättar vi mer om Norrköpings textilindustri och om hur barnen hade det för 100 år sedan i Norrköping. Självklart kör vi textilmaskinerna.

Program Norrköpings stadsmuseum

Åka skridskor

Här finns aktuella öppettider på våra isbanor i Norrköpings kommun.

Information om skridskoåkning i Norrköpings kommun

Åka längdskidor

Här finns information om skidspår och spårstatusrapporter.

Information om skidspår

Fritidsbanken

På Fritidsbanken i Klockaretorpet lånar du sport- och fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar. Läs mer på Fritidsbankens Facebook-sida:

Facebook Fritidsbanken

Evenemangskalender

I kalendern nedan hittar ni mer kul att göra.

Ostergotland events