Globala Norrköping

Vad är Globala Norrköping?

Norrköping är sedan 2012 en Global kommun. Det innebär att kommunen tillsammans med Sida och lokala aktörer vill lyfta lokala och globala samband och visa på hur vi alla kan vara med och bidra till en hållbarare värld.

Genom att arrangera årliga Globala veckor vill vi inspirera till ett globalt engagemang och bidra till en ökad kunskap och ett ökat intresse för de Globala målen!

Norrköpings kommun är också en av deltagarna i Svenska FN-förbundets kommunikationsprojekt Glokala Sverige som även det handlar om att öka kunskapen om Globala målen.

Är du intresserad av att delta med aktiviteter under kommande Globala veckor? Vi välkomnar stort som smått!

Välkommen att höra av dig!

Klimat och hälsa - årets tema på Globala veckorna

Globala veckorna 2021 kommer att gå av stapeln mellan den 24 november och den 1 december. Årets tema är Klimat och hälsa! Hur kan vi alla vara med och bidra till en minskad klimatpåverkan genom våra vardagliga val? Å nu speciellt i dessa tider - vikten av att komma ut och röra på sig för att må bra!

Under veckorna kommer det att erbjudas en mängd olika aktiviteter i kommunen. Vi planerar utifrån digitalt men hoppas kunna erbjuda även fysiska aktiviteter. Allt efter rådande restriktioner.

Mer information om Globala veckorna samt anmälan av aktivitet hittar du på Visit Norrköping.Kontakt
Norrköpings kommun

Rådhuset
Drottninggatan 7
601 81 Norrköping

Karin Faxér
Miljöstrateg

Kommunstyrelsens kontor, utrednings- och utvecklingsenheten