Myggnätet

Gå med i Myggnätet!

Är du pedagog i förskolan eller lågstadiet? Vill du jobba mer med miljö- och hållbarhetsfrågor på avdelningen eller i klassen? Då är Myggnätet något för er!

Myggnätet är Norrköpings kommuns miljönätverk och det vänder sig till barn mellan fyra och nio år.

Miljöspanarna i Myggnätet får varje år uppdrag som de ska klara av tillsammans i gruppen. Uppdragen avslutas oftast med en festlighet som ni bjuds in till. Ni kan själva välja vilka uppdrag ni vill vara med på.

Så här gör du

När du kontaktat oss skickar vi ID-kort till barnen tillsammans med tre små miljöuppdrag. Uppdragen kan handla om allt från att spana på miljömärken i butiken till att samla in batterier.

Du som pedagog fyller i barnens ID-kort, som vi har stämplat med en myggstämpel. Nu är barnen legitimerade miljöspanare och kan delta i de större gemensamma uppdragen. Varje miljöspanare får en miljöspanarreflex.

Två gånger per år får miljöspanarna uppdrag att klara av tillsammans med sina kamrater på förskolan eller skolan. I slutet av läsåret bjuds alla som har deltagit i uppdragen in till en fest som redovisning och uppmuntran.

Aktuellt spanaruppdrag

Spana på energi!PDF (pdf, 370.9 kB)

Låter det intressant?

Läs mer om Myggnätet och anmäl er via länken, anmälan till myggnätet.

Om du har frågor om Myggnätet kan du kontakta Alma Jahic Pettersson, utvecklingsledare på utbildningskontoret, på telefonnummer 011-151642.

Myggnätet drivs i samverkan mellan utbildningskontoret, Hyresbostäder och Nodra.

Tidigare uppdrag
Kontakt
Norrköpings kommun

Rådhuset
Drottninggatan 7
601 81 Norrköping