Så kan du hjälpa till

Engagera dig

Fond för ekonomiskt stöd
Ansök om bidrag för ekonomiskt stöd till insatser som bidrar till integration i Norrköping och till den lokala flyktingsituationen.

Röda Korset Norrköping
Röda Korset Norrköping hjälper flyktingar med efterforskning, rödakorsmeddelanden, familjeåterförening/-anknytning och återvändarärenden.

Röda Korsets ungdomsförbund i Norrköping
RKUF jobbar för ett hållbart samhälle där barn och unga mår bra och känner sig trygga.

Svenska kyrkan NorrköpingPDF (pdf, 119.3 kB)
Läs om hur Svenska kyrkan i Norrköpings församlingar hjälper asylsökande.

Ensamkommande barn
Läs om hur du kan hjälpa ensamkommande barn.

Frivilliga Resursgruppen
Frivilliga Resursgruppens uppgift är att finnas till hands för kommunen när de ordinarie resurserna behöver förstärkas i utsatta lägen eller vid andra behov.

Hjälp oss hjälpa andra - Facebooksida
Hjälp oss att hjälpa andra är en ideell förening i Norrköping som arbetar för att hjälpa och förbättra situationen för utsatta människor.

Skogslottens Ryttarförening - Facebooksida
Skogslottens Ryttarförening låter asylsökande ungdomar och vuxna testa på att rida.

Asylgruppen - Facebooksida
Asylgruppen Norrköping är en religiöst- och partipolitiskt obunden organisation som arbetar för att stödja och hjälpa asylsökande och flyktingar.

Centrumkyrkan
Centrumkyrkan anordnar olika typer av studiecirklar för flyktingar i samarbete med studieförbundet Bilda.

Skänk pengar

  • Stöd Barnmissionens insamling för människor på flykt.
  • UNHCR har en insamling nu specifikt till Grekland där pengarna går till mat, vatten och akuta renoveringar. Om man snabbt vill skänka pengar till situationen i Grekland kan man sms:a hav100 eller hav200 till 72980.
  • Läkare utan gränser ger humanitär medicinsk hjälp till flyktingar och människor i väpnade konflikter, kriser och katastrofer. Skänk pengar till Läkare utan gränser genom att sms:a LIV till nummer 72979 för att skänka 100kr eller eller LIV 200.
  • Radiohjälpens katastrofhjälp går just nu till människor på flykt. För att skänka 100 kr kan du ringa 0900-25100, SMS:a FLYKT till 72 999 eller swisha till 9019506, skriv FLYKT som meddelande. Mer information hos SVT.
  • Skänk pengar till Röda korsets arbete i Sverige och världen genom att SMS:a Röda korset 100 eller Röda Korset 175 till nummer 72 900.
  • ActionAid finns bland annat på plats i flyktingläger i Syriens grannländer. De hjälper bland annat till med kläder, hygienartiklar och första hjälpen-kit. För att stödja deras arbete kan du SMS:a "ActionAid Syrien" till nummer 72970 för att skänka 100 kronor.
  • Svenska kyrkan finns på plats och stöttar flyktingarna. Din gåva kommer bl a användas till tält, rent vatten och psykosocialt stöd.
  • SOS Barnbyar jobbar med extrainsatta insatser i krisdrabbade områden. De inriktar sig till stor del på stöd till barn och unga på flykt. För att stödja deras arbete kan du SMS:a SOS100 eller SOS150 till nummer 72970.
Kontakt
Norrköpings kommun

Rådhuset
Drottninggatan 7
601 81 Norrköping