Agneta, Johanna och Oscar, stödpedagog och stödassistenter

Följ Agneta, Johanna och Oscar som jobbar inom verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Agneta: Varje dag man går till jobbet tänker man ”Gud val kul, vad ska vi göra idag?”.

Johanna: Det roligaste är ju alltid att se framsteg. Att se att det man har jobbat för i flera månader har gett resultat.

Oscar: Mitt jobb är som ett vanligt jobb fast det är väldigt mycket glädje och kärlek som man får.
En vanlig dag för mig ser att jag ska vara väldigt tillgänglig. Kanske hjälps någon att laga mat, kanske sitt och spela kort med någon sitta och snacka skit liksom, prata om folks dagar. Mer det vardagliga som en vanlig människa gör. Min uppgift är ju att de ska lyckas att jag ska hjälpa dem så att de klarar av så mycket som möjligt själva. Och när de väl gör det så blir det ju stolthet.

Agneta: Vi brukar säga att det kan aldrig bli fel, det kan bara bli på ett annat sätt än vi har tänkt oss. Och väldigt ofta blir det bättre än vi har tänkt oss från början. Känn dig duktig på att skapa någonting så kan du också känna att jag kan och då vågar du stå för åsikter, du kan prata inför folk, du kan säga hej till någon du inte känner som du kanske inte har vågat innan.

Johanna: Man ser att de gör saker som de inte har klarat förut. Man blir glad och stolt och det är jätteroligt.

Agneta: Jag skulle önska att alla någon gång i livet fick jobba med det här. Det ger så himla mycket till en själv och man växer som människa.