Elin, socialsekreterare

Elin arbetar som socialsekreterare, på vuxenverksamheten på socialkontoret. Där hon utreder och handlägger ansökningar och anmälningar.

Mitt jobb känns viktigt och har en betydelse för att en person ska komma vidare med sina drömmar och sina mål med livet.

Jag utreder och handlägger ansökningar och anmälningar enligt SoL och LVM. Jag brinner för mitt jobb för att jag får arbeta med vuxna som har ett behov av hjälp. Nästan på uppdrag av dem! Det tycker jag är viktigt att se, att man jobbar tillsammans med ett problem och har ett gemensamt mål.

Meningsfullt arbete

Mitt jobb känns viktigt för att man kan tillföra den där avgörande lilla delen som har betydelse för att en person ska komma vidare med sina drömmar och sina mål med livet. Om någon har fastnat och behöver hjälp så finns jag där för att hitta de medel som behövs för att personen ska kunna ta sig vidare.

Nära kommunikation

Jag och mina kollegor har en nära kommunikation och en omtanke för varandra. Vi tar hjälp och vi ger hjälp. Det är en stor faktor till varför vi har en så bra stämning och trivs ihop!