Jennie, sjuksköterska

Jennie Molander har jobbat som sjuksköterska sedan 2009 varav två år i Norrköpings kommun och menar att det är en spännande och givande arbetsplats.

Det jag värdesätter mest i jobbet är den sociala kontakten, och också att jag kan styra mitt schema och arbetsupplägg själv. Jag skulle absolut rekommendera att jobba som sjuksköterska inom Norrköpings kommun, det är ett uppskattat, fritt och varierande arbete!

Jennie Molander, sjuksköterska

 

Veckorna kan se väldigt olika ut men hon styr i stort sett sin arbetsdag själv. De har stående rond med läkare och provtagning en dag i veckan. Hon tycker också att charmen med yrket är att aldrig veta hur en arbetsdag kommer att se ut.

– I början av veckan är det oftast mest att göra och i slutet på veckan något lugnare, men det kan också variera då akuta saker kan hända när som helst. Det är det som är charmen med yrket, att aldrig veta hur en dag kommer se ut, säger Jennie.

Testade och trivs

Jennie tycker att det känns bra att gå till jobbet. De är en bra grupp tillsammans med undersköterskor, paramedicinare och enhetschef.

– Jag trivs jättebra i Norrköpings kommun, faktiskt bättre än vad jag förväntat mig. Vi har en bra stämning med högt i tak, förklarar Jennie.

Innan Jennie började på Norrköpings kommun hade hon inte några direkta förväntningar utan ville bara testa något helt nytt efter sina år inom Region Östergötland där hon till största delen jobbat inom akutsjukvården.

– Jag ville ha andra arbetstider och prova något helt nytt. Nu har det gått två år och jag trivs superbra, säger Jennie.

Mer än många tror

Att jobba som sjuksköterska inom kommunen är mer varierande än man kan tro och man får stöta på alla olika områden.

- Jag tror många har en helt annan bild av sjuksköterskeyrket i kommunen, att man kanske inte gör så mycket mer än att lägga om sår och dela mediciner. Verkligheten ser helt annorlunda ut. Vi har ingen läkare på plats på SÄBO dagligen som man har i regionen eller på vårdcentralen, förklarar Jennie.

- Det är vi som gör den första bedömningen när något sker eller förändras hos en brukare. Vi stöter ju på alla områden så som medicin, ortopedi, kirurgi och psykiatri. Arbetet är på så sätt väldigt varierande med allt från såromläggningar till akuta bedömningar, till nasogastriska sonder och intravenösa injektioner.

Givande patientmöten

Att jobba som sjuksköterska inom kommunen känns meningsfullt varje dag enligt Jennie.

- Ibland räcker det att man gör en liten sak för en patient, som att till exempel sitta ner och ta en kopp kaffe och ett samtal som ger så mycket uppskattning och glädje tillbaka, avslutar hon.