Sarah, undersköterska

Hemtjänsten ska underlätta boendet och det dagliga livet när ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning gör det svårt för en person att klara sig själv. Här är en film om att jobba inom hemtjänsten i Norrköpings kommun.

Det bästa med att arbeta i Norrköpings kommun är ju att utföra all omvårdnad som vi gör, och givetvis alla möten med brukarna!

Tre andra undersköterskor om att jobba inom vård och omsorg

Det bästa med att jobba med hemtjänst är att man gör en annan människas liv till det bättre!

De flesta brukare är väldigt tacksamma för hjälpen de får och de säger ofta ”Tack för att du finns, tack för att ni hjälper oss”.

Jag jobbar med människor, människor som behöver min hjälp. Det är jätteroligt att dela deras erfarenhet, kultur och tradition – speciellt för mig eftersom jag kommer från ett annat land.

Jag gillar inte att sitta inne vid ett skrivbord, utan jag vill komma ut. Och det bästa med att jobba i Norrköping är att det är en väldigt fin stad och man får vara väldigt mycket ute i den och ta del utav den med de äldre.

Vår värdegrund är ju respekt, delaktighet och trovärdighet. Det finns ju väldigt mycket utbildningar som man kan gå, man kan uttrycka önskemål på medarbetarsamtalen och sedan tycker jag att det är jättebra att man har arbetskläder i vår kommun och att man har rätt att jobba heltid. Det som är allra bäst tycker jag, det är friskvårdsbidraget.

När du jobbar med människor kan du ju aldrig sluta att utvecklas. Jag tycker inte att det finns någon gräns för hur mycket man kan ta in. Till skillnad från andra jobb så tycker jag ju att det är så pass mycket mer känslor. Varje person har sin historia att berätta. Du kan aldrig säga hur det är, för varje dag är olika. Du vet inte hur det är riktigt när du öppnar dörren.

I hemtjänsten så måste vi samarbeta för att det ska funka. Alla måste dra sitt strå till stacken. Man får skratta, man får gråta, man får göra allt. Ingen dag är den andra lik.

Det bästa med kollegorna det är ju det att de backar ju alltid upp dig. Har du en dålig dag vet du vem du kan vända dig till och jag vet att jag kan prata med vem som helst, när som helst. Man har lite roligt också.