Börja jobba som vikarie inom skola och barnomsorg

Vi som jobbar inom skola och barnomsorg gör skillnad i människors vardag. Vi har barns och ungas utveckling och lärande i fokus och arbetar för att varje barn och elev lyckas och får en god start i att utveckla ett livslångt lärande.

Vikarie inom skola och barnomsorg

Vikarie inom skola och barnomsorg passar dig som

  • är pedagogiskt lagd
  • vill vara med och forma framtidens människor
  • tycker om att lära ut
  • kan ta egna initiativ och ansvar för dina arbetsuppgifter
  • tycker om och har lätt för att samarbeta med andra
  • har ett positivt förhållningssätt och förmåga att vara flexibel.

Lämna din ansökan

Vikariebanken för utbildningskontoret är en del i skapandet av framtidens Norrköping. Som vikarie kan du göra skillnad och bidra till att varje barn och elev lyckas nå sina mål. När ordinarie personal är sjuka eller har semester behövs korttidsvikariat för att behålla en god verksamhet. Vikarier bokas genom vikariebanken.

Lämna ansökan som vikarie inom skola och barnomsorg

För dig som är vikarie: Logga in i Vikariebanken

Utdrag ur belastningsregistret

För att du ska få arbeta inom skola och barnomsorg måste vi få in ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Ett sådant får du genom att skicka in en begäran om utdrag från belastningsregistret till polisen.

Läs mer och hämta blanketten på polisens webbplats

Vanliga frågor och svar

När du skickat in din ansökan så kommer vi genomföra ett urval baserat på de kriterier som vi söker efter. Väljer vi att gå vidare med din ansökan kommer du bli kallad på intervju. Väljer vi att inte gå vidare med din ansökan kommer vi att meddela detta via e-mail. Om du går vidare till intervju så kommer det efter intervjun genomföras referenstagning.

Vikariebanken är en förmedling av kompetenta korttidsvikarier för kommunala skolor, förskolor samt vissa friskolor och enskilda förskolor. Vikariebanken ska underlätta för skolor och förskolor som snabbt behöver en vikarie då ordinarie personal är frånvarande kortare perioder. Vikariebanken är ett webbaserat program vilket gör att enheterna snabbt och smidigt kan hitta en kompetent korttidsvikarie och vikarierna får i sin tur ökade möjligheter till arbete genom den digitala bokningskalendern.

Vi tillämpar intermittent anställning för alla förmedlade tjänster via Vikariebanken utbildningskontoret. Varje arbetstillfälle ses som ett nytt anställningsförhållande. Grunden för anställningen kan vara antingen för att ersätta en frånvarande medarbetare, det vill säga vikariat, eller så kan det handla om allmän visstidsanställning för att täcka ett tillfälligt behov. Efter varje arbetspass är anställningsförhållandet avslutat. Det är alltid chefen på arbetsplatsen där du är bokad som ansvarar för anställningen och som har arbetsgivaransvar för det aktuella arbetspasset.

Eftersom Vikariebanken är en förmedling finns det inga garantier för hur mycket man som vikarie kommer att få arbeta utan det är verksamhetens behov som styr. Den kortaste bokningen via vikariebanksystemet ska vara på 4 timmar. Du som vikarie styr själv din tillgänglighet för arbete via den digitala kalendern där du anger vilka dagar och tider du är tillgänglig för arbete.

Lönen betalas ut den 25:e månaden efter du jobbat.

En person från tidigare arbete - gärna en chef. Har du inte haft någon tidigare arbetsplats men har haft praktik inom ramen för din utbildning så går det bra att lämna referens från praktikplats. Du kan inte lämna en familjemedlem eller en kompis som referens.

Att lämna eller skicka in intyg blir först aktuellt om du går vidare i rekryteringsprocessen. Vi kommer meddela när det är aktuellt att skicka in intyg.

För att du ska få arbeta inom skola och barnomsorg måste vi få in ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Om du studerar behöver du lämna studieintyg med betyg. Om du har erfarenhet från tidigare arbeten behöver du visa tjänstgöringsintyg som visar var du arbetat, hur mycket du arbetat samt hur lång tid du arbetat i timmar, månader eller år.

Du ansöker via ansökningssidan norrkoping.vikariebanken.se/skola

Vi tar inte emot ansökningar via mail. Du fyller i all information via formuläret, du kan inte bifoga CV eller personligt brev. Eftersom vi i urvalet utgår från det du själv anger i ansökan är det viktigt att du är noggrann och fyller i alla uppgifter samt en relevant referens.

Om du har frågor om Vikariebanken så är du välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon. Vi har telefontider tisdagar och torsdagar klockan 10.00-12.00.

E-post: vikariebanken@norrkoping.se

Telefonnummer: 011-15 18 18

Kontakt
Vikariebanken, skola och barnomsorg

Telefontider:
tisdagar och torsdagar, klockan 10:00-12:00