Guldmiddag

Sedan 1998 har Norrköpings kommun uppvaktat personer i kommunen som utfört någonting utöver det vanliga. Det gäller stadens alla idrottsmedaljörer i nationella och internationella mästerskapstävlingar och också personer som gjort en insats för Norrköping inom andra områden, som näringsliv och kultur. Dessa personers imponerande insatser och betydelse för Norrköping det gångna året hyllas genom en guldmiddag i Stadshuset.

Anmälan om prestation inom idrott och kultur
Har du själv, eller en representant för din förening eller grupp, gjort en prestation som sätter Norrköping på kartan? Eller vet du en person, ett lag eller en grupp som du vill få uppmärksammad? Anmäl då prestationen till Norrköpings kommuns Guldmiddag.

Regler och kriterier
Guldmiddagen arrangeras för att uppmärksamma och fira de idrottsmedaljörer på seniornivå, kulturutövare, företag inom näringslivet och övriga som presterat något stort och utöver det vanliga under året. Uppvaktningen äger rum under första kvartalet året efter de insamlade prestationerna. Kommunfullmäktiges presidium står värd för middagen.
Kriterierna för att bli inbjuden är att personen har vunnit första pris eller utmärkt sig på lägst nationell nivå. För idrottsmedaljörer gäller guldmedalj i SM eller NM, alternativt medalj i EM, VM eller OS. Uppvaktningen gäller både lag och individuella prestationer.

Det är varje rapportörs ansvar att bedöma riktigheten och nivån på utmärkelsen. Fullmäktiges presidium avgör slutligen vilka som ska bjudas in.

Den som blir uppmärksammad för en idrottsprestation ska vara aktiv utövare, bo i Norrköpings kommun eller representera en förening med säte i Norrköpings kommun. För lagidrott kan i enskilt bedömda fall undantag göras. Den som blir uppmärksammad för en enskild prestation inom kulturområdet ska vara bosatt och verka i Norrköpings kommun.

Anmälan om prestation gör du här.

Prestationer inom näringslivet administreras av näringslivsavdelningen naringsliv@norrkoping.se

Handläggning
Anmälan tas emot löpande och hanteras i arbetsgruppen för Guldmiddagens arrangemang. Prestation som kommunfullmäktiges presidium bedömer uppfyller kriterierna får en inbjudan under slutet av året.

2020

Onsdag 5 februari 2020 var det dags för Norrköpings kommun att hylla de personer i kommunen som stått för fina prestationer under året. Det skedde med traditionsenlig guldmiddag i Stadshuset. Bland andra hyllades enduroförarna Martina och Emilia Reimander, talaren Charbel Gabro och David Frykerås från företaget Againity.

År 2020 uppvaktades 28 personer som antingen vunnit ett nationellt eller internationellt mästerskap eller på annat sätt gjort en insats för Norrköping, bland annat Viktor Melin från Åby Ridklubb, som tog SM-guld i hoppning och Johan Moberg som under 2019 tog både SM-guld och VM-brons i hickorygolf.

Närvarade gjorde också skådespelerskan Carina Perencranz som tilldelades Norrköpings kulturstipendium till Moa Martinssons minne. Från näringslivet kom bland annat Magnus Malm från Magnentus, som fått byggbranschens pris för Sveriges bästa husfasad.

Värdar för middagen var kommunfullmäktiges ordförande Olle Vikmång (S) samt kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

Kontakt
Kultur- och fritidskontoret

Alla besök undanbedes just nu på grund av smittorisk. Vänligen ring oss eller e-posta.
Wilhelm Wibergs gata 174
601 81 Norrköping Norrköping