Trygghetspunkt öppnas efter våldsdåd i Navestad, Norrköping

En trygghetspunkt har öppnats upp i Svenska kyrkans lokaler i Ringdansens Centrum.

Efter gårdagens skottlossning i Navestad, där en ung person tragiskt avled på sjukhus till följd av skadorna, är en av de direkta åtgärderna att Norrköpings kommun och Svenska kyrkan tillsammans öppnar upp en trygghetspunkt för de som behöver stöd och samtal efter händelsen.

Publicerad

Efter söndagens händelse arbetar Norrköpings kommun i nära samverkan med polisen och andra aktörer med det trygghetsskapande arbetet.

Åtgärder efter söndagens våldsbrott:

  • En trygghetspunkt öppnades under måndagsförmiddagen upp i Svenska Kyrkans lokaler i Ringdansens Centrum. Representanter från Norrköpings kommuns krisstöd och Svenska kyrkan finns på plats. Andra samfund är också inbjudna till att vara på plats för att lyssna och hjälpa till. Under måndagen den 15 april håller trygghetspunkten öppet kl. 11:00–20:00. Under tisdagen den 16 april och onsdagen 17 april håller trygghetspunkten öppet kl. 14:00–20:00.
  • Skolorna i närområdet möter barnens oro genom att aktivt arbeta med att adressera och hantera den. Utbildningskontoret går in och stöttar enskilda skolor och förskolor vid behov.
  • Kommunens krisstöd är aktiverat.
  • Socialkontorets uppsökande team kommer att öka sin närvaro i aktuella områden och kommer i närtid att träffa boende i Navestad.