Information med anledning av tisdagens tragiska trafikolycka i Kimstad

Tisdagens tragiska trafikolycka i Kimstad då tre ungdomar förolyckades och två ungdomar skadades har präglat arbetet på flera av kommunens skolor under onsdagen.

Publicerad

Det är oerhört tragiskt det som inträffat och behovet av att mötas och vara tillsammans är mycket stort. Mina tankar går idag till drabbade familjer och andra anhöriga. Vårt fokus på skolorna idag och framöver är att de elever som är i behov av stöd och samtal fångas upp och får den stöttning de behöver, säger Jonas Eriksson, utbildningsdirektör.

Under tisdagskvällen öppnade Norrköpings kommun upp en samlingspunkt i Skogängsgårdens kyrka i Skärblacka. Kyrkan kommer att hållas öppen även under onsdagen och torsdagen mellan klockan 14:00-23:00 för de som vill ha stöd och någon att prata med. På de skolor som har en koppling till de förolyckade ungdomarna finns personal på plats för krisstöd.

Som en gest för att hedra de unga liv som gått förlorade och för att visa kommunens djupa deltagande med deras familjer, vänner och skolkamrater kommer alla kommunala gymnasieskolor i Norrköping att flagga på halv stång under onsdagseftermiddagen.