Stor brandrisk i Östergötland SMHI har utfärdat en varning om stor risk för brand i skog och mark. Varningen gäller fram till klockan 23:00 torsdag den 27 juni. Läs mer på SMHI:s hemsida

Nu öppnar förtidsröstningen till EU-valet

Söndag 9 juni är det val till Europaparlamentet. Nu öppnar förtidsröstningen för alla med rösträtt i Sverige.

Publicerad

Val till Europaparlamentet äger rum vart femte år. Då har du som röstberättigad möjlighet att påverka vilka politiska partier och ledamöter som ska ha möjligheten att delta och fatta besluten i Europaparlamentet och därmed ska företräda dig. Din röst är viktig för att påverka Europaparlamentets framtid och därmed också Sveriges framtid.

Onsdag 22 maj öppnar förtidsröstningen i hela Sverige. Då kan du som har rösträtt rösta i ett antal förtidsröstningslokaler i Norrköpings kommun.

Du måste ha med dig ditt röstkort om du ska förtidsrösta i Sverige. Röstkortet används för att skicka din röst till din vallokal.

På Valmyndighetens hemsida kan du se var du kan förtidsrösta i Norrköping

Få hjälp med att rösta av ambulerande röstmottagare

Om du inte kan ta dig till en vallokal och inte har någon som kan agera bud åt dig, kan du få hjälp att rösta av ambulerande röstmottagare. Den ambulerande röstmottagaren kommer till dig och kan ta emot din röst.

Röstmottagaren tar med sig valsedlar och allt som behövs för att du ska kunna rösta. Om du inte har ett röstkort kan röstmottagaren även ta med detta men du behöver meddela detta när du bokar.

Bokning av ambulerande röstmottagare

För att boka ringer du detta nummer: 072-465 93 08

Bokningen öppnar 22 maj och stänger 9 juni klockan 16.00. Du och den ambulerande röstmottagaren kommer överens om när de ska komma hem till dig. Boka gärna så tidigt som möjligt, då kan det vara enklare att få den besökstid som du önskar.

Om du saknar ett röstkort måste du ringa minst en dag i förväg för att vi ska kunna ta med ett nytt till dig.

Mer information om valet

På Norrköpings kommuns hemsida finns mer information om EU-valet. Där kan du bland annat läsa om rösträtt, röstkort och hur kommunen arbetar med valet.

Till Norrköpings kommuns sida om EU-valet