Nu är det äntligen sommarlov!

Under sommarlovet händer det många roliga saker för barn och unga i Norrköping. Lovet bjuder bland annat på olika typer av utomhusaktiviteter, en sommarutmaning på biblioteken och kreativt skapande med Konstmuseet.

Publicerad

Pojke som badar och plaskar i pool. Foto: Mostphotos.

Bild: Mostphotos

Någonting för alla

Mellan torsdag den 13 juni – torsdag den 15 augusti anordnas en mängd aktiviteter för barn och unga i Norrköping. Det finns något som passar alla åldrar och de flesta aktiviteter som arrangeras av kommunen är dessutom helt gratis.

Här är några exempel på det som händer under lovet

  • Norrköpings bibliotek anordnar dramatiserat läskul, sagolek och brädspel. De håller dessutom i en sommarutmaning som alla kan delta i, där man får genomföra olika uppdrag och samla klistermärken i jakten på sommarpokalen.
  • På Fritidsbanken Norrköping kan man låna sport- och fritidsutrustning helt gratis, vilket passar den som är intresserad av sport- och utomhusaktiviteter.
  • Norrköpings Konstmuseum bjuder in till en rolig och kreativt konstsommar. Besök deras utställningar, skapa egna verk i Ateljé Krumeluren, upplev sagolek i skulpturparken eller möt deras kringresande ateljé Krumeluren Pop-Up.
  • På Norrköpings fritidsgårdar händer det många roliga saker hela sommaren lång. Det kommer till exempel anordnas utflykter, bak och matlagning, brännbollsturnering och mycket mer.

På Visit Norrköpings webbplats har vi samlat en stor mängd sommarlovsaktiviteter där både kommunens och näringslivets aktiviteter finns representerade.

Ta del av ett fullspäckat sommarlovsprogram här