Så använder du RSS

RSS är en teknik för att hämta nyhetsrubriker och sammanfattningar från en webbplats. Genom att prenumerera på ett RSS-flöde kan du enkelt samla de senaste rubrikerna från dina favoritsidor på en enda plats. 

Hur fungerar RSS?

För att läsa RSS-flöden behöver du antingen en webbläsare som kan prenumerera på RSS-flöden eller ladda ner ett program som följer RSS-flöden. Programmen meddelar när en ny artikel publicerats. Klickar du på en rubrik kan du läsa hela artikeln.

RSS-läsare finns inbyggt i nyare versioner av många webbläsare. Det finns också flera olika gratis separata RSS-läsare att ladda ner och installera på din dator. Även vissa e-postprogram och mobiltelefoner (webbläsare eller app) kan ta emot RSS.

I de senaste versionerna av webbläsarna Internet Explorer och Firefox finns RSS-funktionen inbyggd. Om du använder Chrome eller Safari behöver du installera ett RSS-plugin. Microsoft Edge stödjer i dagsläget inte RSS.

Hur kommer jag igång?

Kopiera adressen för den kategori du vill hämta och klistra in den i ditt RSS-program. Programmen fungerar lite olika, så du får följa deras anvisningar för att göra rätt inställningar.

För mer utförliga instruktioner och eventuell hjälp med installation av RSS, vänd dig till supporten för webbläsaren eller RSS-läsaren.

Lista med kommunens RSS-flöden

Exempel på program och tjänster som kan läsa RSS-formatet