Lindöparkens lekplats

Foto från Lindöparken.

Vid Lindö strand finns en stor nybyggd park perfekt för strandhäng och aktiviteter, här finns både lekplats, beachvolleybollplaner, utegym och bryggor. Lekplatsen har ett vattentema, centralt syns det stora fyrtornet som det är mycket spännande att klättra upp i, kika ut över havet och sedan ta den kittlande tubrutschen ner.

På lekplatsen finns båtar för alla smaker, en fiskebåt med ratt och sandlek och några gungande segelbåtar.

Det finns vattenlek, ett landskap av trästockar och nät att klättra i, små badhytter, olika typer av gungor, en stor vippkarusell, en snabb snurrkarusell med mera.

Missa inte att ta trapporna upp till terrassen som byggts i den gamla ekens trädkrona, här är utsikten över lekplatsen och Bråviken vidsträckt. Ta rutschkanan ner och slappna sedan av i fiskenätet i trädets skugga. Eller för den delen vid något av bänkborden intill.

Tillgängligt i Lindöparken:

  • Tillgänglighetsanpassad lekplats: Ja, lekhus, vattenlek, sandlek med sandbakbord, kompisgunga, studsmattor, tillgänglig badramp.
  • Café, kiosk, restaurang: Ja, vid äventyrsgolfen väster om parken.
  • Grillplats: Ja.
  • Parkering: Ja, i slutet av Lindövägen.
  • Kollektivtrafik: Busslinje 11, hållplats Däckmansgatan, cirka 400 meter.
  • Toalett: Ja, tillfällig för närvarande, permanent toalett planeras vid torget.

Såhär jobbar vi med våra lekplatser

Lekplatserna kontrolleras minst en gång i veckan. Varje år säkerhetsbesiktigas lekplatserna av en extern, certifierad besiktningsperson.

De lekplatser/lekmiljöer som du ser på kartbilden här ovanför är kommunens lekplatser. Resterande lekplatser i kommunen tillhör olika vägföreningar, alternativt ägs av olika fastighetsägare, bostadsrättsföreningar eller samfällighetsföreningar.

Öppna kartan i ett eget fönster:

Kommunala lekplatser i Norrköping

Vid planering av nybyggnation och ombyggnad av lekmiljöer arbetar Norrköpings kommun efter en politiskt beslutad riktlinje för lekmiljöer. Kommun ska planera, renovera och bygga varierade, säkra och tillgängliga lekmiljöer inom 300 meter från barns bostäder. Satsningar på lekmiljöer prioriteras där det bor flest barn, där de sociala behoven är störst och/eller där tillgången på kvalitativa lekmiljöer är lägst. Utöver de lekmiljöer som finansieras av samhällsplaneringsnämndens budget (för närvarande 1-2 ny- eller ombyggnationer per år) byggs också nya lekmiljöer i områden där det byggs nya bostäder.

Läs mer här:
Riktlinjer för ny- och ombyggnation av lekmiljöer Pdf, 639.1 kB.

Ser du trasiga lekredskap, nedskräpning, klotter eller något annat problem, felanmäl det här:
Felanmälan

Kontakt
Samhällsbyggnadskontoret

Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
601 81 Norrköping

Relaterat

Adress:
Lindövägen, Lindö

GPS-koordinater:
6497121.486, 573508.781