Mjölnareparkens lekplats
Mjölnareparken är en lekplats som är rolig att besöka för både vuxna och barn! Med sitt historiska tema med miniatyrer i trä av Värmekyrkan, Holmentornet och Strykjärnet – tre av Norrköpings mest kända byggnader – har lekplatsen blivit ett populärt besöksmål mitt i centrum.
Här kan man klättra högt upp på värmekyrkan och åka ner genom en vindlande tubrutschkana. I Strykjärnet kan du leka olika sandlekar med hinkar och sandbakbord.
I parken finns också en karusell och bävern Strömmis, ett gungdjur. Strömmis är döpt efter en omröstning bland de barn som deltog på parkens invigning.
Intill parken finns generöst med sittmöbler för de som vill ta en stunds paus från lekandet. Det finns dessutom öppen yta med plats för picknick och närhet till restauranger när ni blir hungriga!
Tillgängligt i Mjölnareparken:
- Tillgänglighetsanpassad lekplats: Ja, släta framkomliga material i hela parken, tillgänglig karusell, sandlek.
- Café, kiosk, restaurang: Ja, flera precis intill längs Västgötegatan.
- Grillplats: Nej.
- Parkering: Ja, parkeringshuset Vårdtornet finns i direkt anslutning på Garvaregatan 3.
- Kollektivtrafik: Linje 21, stannar vid Skvallertorget, ca 200 meters promenad.
- Toalett: Nej. Närmsta offentliga toalett finns i Strömparken 400 meter bort. Här hittar du karta till andra toaletter i närheten:
Så här jobbar vi med våra lekplatser
Lekplatserna kontrolleras minst en gång i veckan. Varje år säkerhetsbesiktigas lekplatserna av en extern, certifierad besiktningsperson.
De lekplatser/lekmiljöer som du ser på kartbilden här ovanför är kommunens lekplatser. Resterande lekplatser i kommunen tillhör olika vägföreningar, alternativt ägs av olika fastighetsägare, bostadsrättsföreningar eller samfällighetsföreningar.
Öppna kartan i ett eget fönster
Vid planering av nybyggnation och ombyggnad av lekmiljöer arbetar Norrköpings kommun efter en politiskt beslutad riktlinje för lekmiljöer. Kommun ska planera, renovera och bygga varierade, säkra och tillgängliga lekmiljöer inom 300 meter från barns bostäder. Satsningar på lekmiljöer prioriteras där det bor flest barn, där de sociala behoven är störst och/eller där tillgången på kvalitativa lekmiljöer är lägst. Utöver de lekmiljöer som finansieras av samhällsplaneringsnämndens budget (för närvarande 1-2 ny- eller ombyggnationer per år) byggs också nya lekmiljöer i områden där det byggs nya bostäder.
Läs mer
Riktlinjer för ny- och ombyggnation av lekmiljöer Pdf, 639.1 kB.
Ser du trasiga lekredskap, nedskräpning, klotter eller något annat problem, felanmäl det här:
Kontakt
Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
601 81
Norrköping
Relaterat
Adress:
Korsningen vid Tunnbindaregatan-Västgötegatan
GPS-koordinater:
58.590055, 16.181643