Strömparkens lekplats

Foto från Strömparken.

Strömparken är en park för hela familjen, belägen vid Motala ström i centrala Norrköping. Genom parken rinner Lekbäcken med fiskar som lax och öring. Parken erbjuder allt från härliga lekmiljöer, möjlighet till fiske och närhet till mysiga uteserveringar.

I Strömparken är temat vattenlek! Spana efter fiskar och hoppa mellan öar i Lekbäcken eller pumpa upp vatten och följ vattnets väg i rännorna. Det finns också klätterlek och en nyckelpiga och en svan att gunga på. I norra delen av parken finns också en färgglad fisk att krypa in i.

Tillgängligt i Strömparken:

  • Tillgänglighetsanpassad lekplats: Ja, vattenlek, sandlek, framkomliga markmaterial.
  • Café, kiosk, restaurang: Ja, i närliggande Knäppingsborg och längs Drottninggatan.
  • Grillplats: Nej.
  • Parkering: Ja. Parkeringshus Gåsen, Trädgårdsgatan, i direkt anslutning till parken.
  • Kollektivtrafik: Busslinje 11, 12, 13 och 20 stannar på Gamla Rådstugugatan.
  • Toalett: En tillfällig toalett finns utställd sommartid (maj-september). Här hittar du en karta till andra toaletter i närheten:

Offentliga toaletter i Norrköping, karta

Såhär jobbar vi med våra lekplatser

Lekplatserna kontrolleras minst en gång i veckan. Varje år säkerhetsbesiktigas lekplatserna av en extern, certifierad besiktningsperson.

De lekplatser/lekmiljöer som du ser på kartbilden här ovanför är kommunens lekplatser. Resterande lekplatser i kommunen tillhör olika vägföreningar, alternativt ägs av olika fastighetsägare, bostadsrättsföreningar eller samfällighetsföreningar.

Öppna kartan i ett eget fönster:

Kommunala lekplatser i Norrköping

Vid planering av nybyggnation och ombyggnad av lekmiljöer arbetar Norrköpings kommun efter en politiskt beslutad riktlinje för lekmiljöer. Kommun ska planera, renovera och bygga varierade, säkra och tillgängliga lekmiljöer inom 300 meter från barns bostäder. Satsningar på lekmiljöer prioriteras där det bor flest barn, där de sociala behoven är störst och/eller där tillgången på kvalitativa lekmiljöer är lägst. Utöver de lekmiljöer som finansieras av samhällsplaneringsnämndens budget (för närvarande 1-2 ny- eller ombyggnationer per år) byggs också nya lekmiljöer i områden där det byggs nya bostäder.

Läs mer här:
Riktlinjer för ny- och ombyggnation av lekmiljöer Pdf, 639.1 kB.

Ser du trasiga lekredskap, nedskräpning, klotter eller något annat problem, felanmäl det här:
Felanmälan

Kontakt
Samhällsbyggnadskontoret

Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
601 81 Norrköping

Relaterat

Adress:
Gamla Rådstugugatan 10

GPS-koordinater:
58.592145, 16.184033