Varvsparken

Foto på Varvsparken

Varvsparken i den nya innerstadsdelen Inre hamnen är skapad för lek, picknick och bad. Här finns bänkbord, lekställning och gräsmattor för ben med mycket spring i sig.

Varvsparken ligger ett stenkast från Motala ström och är nyöppnad. I parken finns en lekmiljö runt lilla ”Gasklockeställningen" som är en kopia av den gamla gasklockan som fanns i det här området förr i tiden. Här finns en spännande lekmiljö med klätterställning, balanslinor och kojor.

I Varvsparken finns ett strandbad för de minsta att plaska i med sandbotten och med vatten som pumpas in från Motala ström.

Varvsparken ska upplevas med alla sinnen. Parken har blandat många olika sorters växter som ger blomning över hela säsongen: från vitsippa, krokus och narcisser i april till perenner över sommaren. På hösten blir det vackra frukter och starka färger på träd och buskar. Med tiden kommer man att kunna smaka på olika bär när det växt till sig.

I parken finns gräsmatta att sträcka ut sig på, parkbänkar och bänkbord där du kan sitta och äta din matsäck. I anslutning till parken finns bryggor och bassänger för simkunniga längs kajen mot vattnet.

I Varvsparken finns:

  • Café, kiosk, restaurang: Nej.
  • Lekplats: Ja.
  • Grillplats: Nej.
  • Kollektivtrafik: Spårvagn linje 2 till Styrmansgatan, cirka 8 minuters promenad. Spårvagn eller buss till Resecentrum, cirka 12 minuter promenad. Buss eller spårvagn till Södertull, cirka 500 meter.
  • Parkering: Allmänna parkeringsplatser i närheten, till exempel på södra kajen, Slottsgatan och Norra Promenaden.
  • Toalett: Ja, två stycken varav en är tillgänglighetsanpassad. De är öppna mellan klockan 9 och 19.
  • Aktivitetsbox: Ja. Här kan du för tio kronor i timmen hyra till exempel ett kubbspel via Piffl. Läs mer om hur du använder aktivitetsboxen här:
    Piffl (piffl.se)
Kontakt
Norrköpings kommun

Kontakt Norrköping
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping

Relaterat