Vigsel

Ni kan gifta er borgerligt i Rådhuset. Vigslarna sker i Rådhusets förmak på lördagar mellan klockan 14.00–15.45 och är kostnadsfria. Varje vigsel tar cirka 15 minuter.

Boka borgerlig vigsel

För att boka en vigseltid i Rådhuset på lördagar kan ni kontakta Kontaktcenter på 011-15 00 00 eller via e-post: norrkoping.kommun@norrkoping.se.

Från den 4 juni kommer vigslar ske i Stadshuset för att Rådhuset är stängt för renovering.

Vi behöver ha bokningen minst två veckor innan ni har tänkt att gifta er.

Om ni önskar boka vigsel på annan plats eller annan veckodag, kontakta vigselförrättare direkt för att komma överens om en tid.

Ansök om och skicka in hindersprövning

Innan ni kan gifta er behöver ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket.

Ansök om hindersprövning på Skatteverkets webbplats


Denna, samt tillhörande vigselbevis är giltiga i fyra månader efter att de blivit godkända och lämnas eller postas till Kontaktcenter i Norrköping senast två veckor innan ni gifter er.

Postadress:
Vigsel
Norrköpings kommun
Kontaktcenter
601 81 Norrköping

På vigseldagen

Ingång
När ni kommer till Rådhuset på vigseldagen är ingången via den stora porten från Tyska torget. Där tar en säkerhetsvakt emot er och visar er till rätt lokal där vigselförrättaren väntar.

Hiss
Är någon i sällskapet behov av hiss är ingången från innergården, mot Trädgårdsgatan. Det kommer finnas skyltar som visar vägen. Om ni inte redan anmält behovet av hiss till Norrköpings kommun, ta kontakt med Kontaktcenter på telefon 011-15 00 00.

Ombokning och avbokning

Om ni vill omboka eller av boka er vigsel tar ni kontakt med Kontaktcenter på telefon 011-15 00 00.

Borgerlig vigsel utomlands

Borgerlig vigsel utomlands är möjlig på ett antal svenska ambassader. Kontakta Utrikesdepartementet för närmare upplysningar.
Telefon: 08-405 10 00.

Utländsk medborgare

Utländska medborgare som vill gifta sig i Sverige, bör ta reda på vilken vigselform hemlandet fordrar. En del länder godkänner endast viss vigselform för sina medborgare. Kontakta hemlandets ambassad.

Kontakt
Kontaktcenter
Norrköpings kommuns kontaktcenter

Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping

Besökstider:
Måndag-fredag 08.30-16.00

Telefontider:
Måndag-fredag 08.00-16.00