Stor brandrisk i Östergötland Det är torrt i skog och mark och brandrisken är stor i hela Östergötland. Var försiktig om du grillar eller eldar. Här hittar du mer information

Charles, stödassistent

Charles Hellström jobbar som stödassistent på ett LSS boende. Han började sin bana som vikarie men är idag tillsvidareanställd.

När majbrasan i folkparken var inställd tänkte jag att om inte vi kan ta oss dit får brasan ta sig till oss. Vi fixade brasa, kex och hade det mysigt själva.

Charles Hellström jobbar som stödassistent på ett LSS boende, en gruppbostad inom psykiatrin. Han började sin bana som vikarie men är idag tillsvidareanställd och är ”stolt och glad över att få vara en del av Norrköpings kommun”.

Ett av hans ansvarsområden är att vara aktivitetsansvarig, ett uppdrag där hans motto ”att alltid se möjligheter istället för problem” kommer till nytta.

Ett exempel är under pandemin när den planerade majbrasan blev inställd, något som brukarna verkligen hade sett fram emot. Han såg det inte som ett alternativ att brasan blev inställd, utan köpte marshmallows och kex och fixade en egen brasa på boendet. ”Jag brinner för mitt arbete och människorna jag möter, att kunna se vilken skillnad det gör att komma ut och hitta på saker”.

Charles smultronställe i Norrköping är skärgården och han tipsar särskilt om Arkösund eller Kolmården.

Är du eller någon du känner intresserad av att jobba som tim- eller semestervikarie?

Här hittar du mer information