Khodi, vårdbiträde

Möt 19-åriga Khodi som är en av våra kompetenta timvikarier inom vård och omsorg. Han började som sommarvikarie, övergick till att jobba som timvikarie och nu är han tillsvidareanställd på vård- och omsorgskontoret.

Jobbet som vårdbiträde är ett jobb där du kan växa och ta ett stort steg i ditt arbetsliv, speciellt som ungdom. För du får så många erfarenheter.

Bild på medarbetaren Khodi vid sin cykel.

Khodi jobbar på hemtjänstenheten Urbergsgatan 90. Han började som sommarvikarie 2022 och nu är han tillvidareanställd. Samtidigt som han studerar på Komvux.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?
– Strax innan klockan 07:00 samlas vi i grupprummet efter att vi har bytt om till arbetskläder. Då läser vi journaler ifall det har hänt något särskild dagen innan eller under natten. Därefter delas vi ut i olika områden till olika brukare och sedan åker vi ut och hjälper dem med vardagliga insatser. Klockan 11:00 så tar vi rast. Strax innan vi slutar klockan 16:00 så dokumenterar vi dagens särskilda händelser och lämnar vi över till kvällspersonalen.

Vad är det bästa med ditt arbete?
– Man träffar olika människor och socialiserar sig. Man mår bra i hjärtat av att hjälpa de äldre. Jag lär mig mycket kring kommunikation och samarbete med kollegorna. Man får bra arbetserfarenhet och vi pratar svenska under hela arbetspasset som hjälper mig mycket med att lära mig språket.

Vilka lärdomar och erfarenheter har ditt arbete gett dig?

– Samarbete med andra medarbetarna. Att anpassa sig med olika åldersgrupper, jag har lärt mig mer av den äldre gruppens jargong. En av de viktigaste lärdomarna för mig i det här jobbet är att ha tålamod.

Vad är ditt tips till andra som funderar på att jobba med vård och omsorg?

– Mitt tips till dem andra sökande till jobb inom vård och omsorg är att inte missa chansen! Jobbet som vårdbiträde är ett jobb där du kan växa och ta ett stort steg i ditt arbetsliv, speciellt som ungdom. För du får så mycket erfarenheter. Jag känner att det här jobbet leder till ökad solidaritet, deltagande och förståelse.

Beskriv ditt arbete med tre ord?

– Lärorikt, stimulerande och fascinerande.

Är du eller någon du känner intresserad av att jobba som tim- eller semestervikarie?

Här hittar du mer information