Sätt Norrköping i rörelse

Vi mår bra av rörelse. Vi blir gladare, piggare och starkare. Vi är helt enkelt gjorda för att vara i rörelse. Och det bästa av allt är att all rörelse räknas oavsett vad du gör. Allt från promenad till trädgårdsskötsel till passet på gymmet.

När vi är fysiskt aktiva stärker vi vårt skelett och bygger muskler. Vi vet att regelbunden motion och träning minskar risken för olika sjukdomar som hjärt- kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och övervikt. Ytterligare hälsovinster är att det har en positiv effekt på vår psykiska hälsa och är en skyddande faktor för exempelvis depression.
Och ändå rör vi oss allt mindre. Stillasittandet ökar och vi rör på oss i allt lägre utsträckning. I Sverige är det endast två av tio barn som rör på sig tillräckligt.

Därför har Norrköpings kommun dragit igång Sätt Norrköping i rörelse. Inom Sätt Norrköping i rörelse finns ett nätverk som på bara två år har vuxit till att omfatta hela Norrköpings kommun, Region Östergötland, RF-SISU och Länsstyrelsen. Det som för alla samman är viljan att få fler Norrköpingsbor i rörelse.

Det är tillsammans vi kan skapa förändring och vi vill få med oss alla Norrköpingsbor i denna positiva rörelse och hoppas att du vill vara med!

På denna sida hittar du information, inspiration, tips och goda exempel på rörelse. Oavsett var du befinner dig i livet så är det viktigaste att få in rörelse i din vardag. För i slutändan är lite bättre än inget och mer är bättre än lite!

Folkhälsomyndighetens riktlinjer för fysisk aktivitet

Generation Pep

Denna tidningen innehåller alltifrån inspirerande personporträtt till tips, idéer och goda exempel på rörelse

 

I tidningen Sätt Norrköping i rörelse vill vi inspirera till ökad rörelse. Tidningen innehåller alltifrån inspirerande personporträtt till tips, idéer och goda exempel på rörelse. Oavsett var du befinner dig i livet så är det viktigaste att få in rörelse i din vardag.

Kontakt
Kultur- och fritidskontoret

Alla besök undanbedes just nu på grund av smittorisk. Vänligen ring oss eller e-posta.
Wilhelm Wibergs gata 174
601 81 Norrköping Norrköping