Ikoner och illustrationer

Ikoner och illustrationer är ytterligare ett verktyg som hjälper oss att skapa igenkänning i vår kommunikation.

Hitta på sidan

Ikoner

  • Vi använder de grafiska elementen om vi vill illustrera ett komplext sammanhang, förtydliga en funktion eller stödja ett budskap.
  • Ikoner ska därmed inte användas som dekorelement utan ska fylla en funktion i att förstärka sammanhanget och förenkla budskapet.
  • För att förtydliga information går det att använda ikoner som en typ av förstärkare.
  • Ikoner ska aldrig användas som ensam informationsbärare utan text. Exempelvis kan en ikon för plats placeras bredvid koordinaterna på en skylt, eller en glödlampa i en informationsruta.
Bilden visar olika exempel av ikoner.

Ikoner: Bilden visar olika exempel av ikoner.

Illustrationer

Illustrationer är skapade av Madeleine Kusoffsky.

  • Användning: Illustrationer kan användas för att förstärka budskap och som utsmyckning i grafisk design. De kan också användas i film där de kan göras rörliga. Illustrationerna används främst i avancerad grafisk produktion där deras placering är väl genomtänkt.
  • Ändring: Det är okej att ändra färg, skapa nya varianter med samma stil och bildspråk, eller göra tillägg till existerande illustrationer.
  • Tillgång: Illustrationerna finns i kommunens bildbank och ska endast hanteras av Norrköpings kommuns kommunikationsavdelning. Illustrationerna är fria att publiceras i sammanhang som rör hela Norrköpings kommuns organisation, men ska inte spridas till tredje part.
Bilden visar olika exempel av illustrationer.

Illustrationer: Bilden visar olika exempel av illustrationer.

Fick du hjälp av sidan?
Tack för att du vill hjälpa oss att göra webbplatsen bättre.


Mer information

Kontakt
Norrköpings kommun

Kontakt Norrköping
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping