Förtidsröstning

22 maj startar förtidsröstningen i Sverige. Röstberättigade som är bosatta i Sverige ska ha fått sina röstkort.

Alla som har rösträtt får ett röstkort skickat med posten. Om du har anmält en särskild postadress hos Skatteverket skickas ditt röstkort dit, annars till din folkbokföringsadress.

På röstkortet står det vilket valdistrikt du tillhör, vallokalens namn, adress och öppettider. För att förtidsrösta måste du ha giltig legitimation samt röstkortet med dig.

Klicka på denna länk för information om vem som får rösta

När behöver du röstkortet?

Du måste ha med dig ditt röstkort om du ska förtidsrösta i Sverige. Röstkortet används för att skicka din röst till din vallokal.

Om du röstar i din vallokal är röstkort inte ett krav, men praktiskt för att kontrollera att du röstar i rätt vallokal.

Om du saknar röstkort

Om du till exempel saknar folkbokföringsadress eller tappat bort ditt röstkort kan du få ett nytt. Ett så kallat dubblettröstkort. Det gäller också utlandssvenskar som vill rösta i Sverige.

I din vallokal på valdagen behöver du inte röstkort. Då räcker legitimation.

Om du ska förtidsrösta behöver du ha ditt röstkort. Vissa lokaler för förtidsröstning kan skriva ut dubblettröstkort. Du kan även beställa röstkort via Valupplysningen, har du skyddade uppgifter kontaktar du länsstyrelsen för att få dubblettröstkort.

Hur man förtidsröstar

Du kan förtidsrösta i vilken förtidsröstningslokal som helst i hela landet. Det kommer finnas ett urval av förtidsröstningslokaler på ditt röstkort.

Vilka lokaler i Norrköpings kommun som du kan förtidsrösta i och dess öppettider kan du ta del av nedan.

Förtidsröstningslokaler

Gå in på länken nedan och klicka på en lokal i kartan (eller scrolla ner för en lista med alla lokaler) för att se information om adresser och öppettider:

Här kan du förtidsrösta i Norrköpings kommun (Valmyndighetens webbplats)

Förtidsröstningslokaler med begränsat tillträde i Norrköpings kommun är endast tillgängliga för klienter och personal på respektive boende.

Gå in på länken och scrolla ner för en lista med alla lokaler med begränsat tillträde för att se information om adresser och öppettider:

Här kan du förtidsrösta i Norrköpings kommun (Valmyndighetens webbplats)

Observera att dessa lokaler inte är utmärkta på kartan.

Det är många som väljer att förtidsrösta i Norrköpings kommun. Flest väljer att rösta sista veckan innan valdagen. Om du vill rösta när det är lite mindre folk rekommenderar vi att du röstar i början av perioden.

Statistiken är baserad på tidigare val och är därför inte helt representativ av det kommande valet.

Kontakt
Kontakt Norrköping

Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
602 24 Norrköping