Sätt Norrköping i rörelse

Vi mår bra av rörelse. Vi blir gladare, piggare och starkare. Vi är helt enkelt gjorda för att vara i rörelse. Och det bästa av allt är att all rörelse räknas oavsett vad du gör. Allt från promenad till trädgårdsskötsel till passet på gymmet.

När vi är fysiskt aktiva stärker vi vårt skelett och bygger muskler. Vi vet att regelbunden motion och träning minskar risken för olika sjukdomar som hjärt- kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och övervikt. Ytterligare hälsovinster är att det har en positiv effekt på vår psykiska hälsa och är en skyddande faktor för exempelvis depression.
Och ändå rör vi oss allt mindre. Stillasittandet ökar och vi rör på oss i allt lägre utsträckning. I Sverige är det endast två av tio barn som rör på sig tillräckligt.

Därför har Norrköpings kommun dragit igång Sätt Norrköping i rörelse. Inom Sätt Norrköping i rörelse finns ett nätverk som på bara två år har vuxit till att omfatta hela Norrköpings kommun, Region Östergötland, RF-SISU och Länsstyrelsen. Det som för alla samman är viljan att få fler Norrköpingsbor i rörelse.

Det är tillsammans vi kan skapa förändring och vi vill få med oss alla Norrköpingsbor i denna positiva rörelse och hoppas att du vill vara med!

På denna sida hittar du information, inspiration, tips och goda exempel på rörelse. Oavsett var du befinner dig i livet så är det viktigaste att få in rörelse i din vardag. För i slutändan är lite bättre än inget och mer är bättre än lite!

Folkhälsomyndighetens riktlinjer för fysisk aktivitet

Generation Pep

Denna tidningen innehåller alltifrån inspirerande personporträtt till tips, idéer och goda exempel på rörelse

I tidningen Sätt Norrköping i rörelse vill vi inspirera till ökad rörelse. Tidningen innehåller alltifrån inspirerande personporträtt till tips, idéer och goda exempel på rörelse. Oavsett var du befinner dig i livet så är det viktigaste att få in rörelse i din vardag.

Peppande folder till alla Norrköpingsbarn

I januari 2022 skickas en peppande folder ut till alla 16 000 Norrköpingsbarn mellan 6 och 14 år. Det är en satsning från kultur- och fritidskontoret i samarbete med Riksidrottsförbundet/SISU idrottsutbildarna som syftar till att locka barnen till rörelse och tillbaka till föreningslivet.

I foldern finns det en lista på föreningar med en aktiv barn- och ungdomsverksamhet i Norrköping för att barnen och föräldrarna lätt ska kunna hitta en idrottsförening som passar dem.

Förutom listan på föreningar finns det i den reportage från en cirkusträning med aktiva barn och tränare. Läsaren får också möta elitidrottarna Joakim Wadstein och Rakel Gyberg som berättar om vad idrotten gett dem och om gemenskapen inom idrotten.

Här kan du läsa foldern Pdf, 2.2 MB.

Kontakt
Kontakt Norrköping
Norrköpings kommun

Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping

Besökstider:
Måndag-fredag 08.30-16.00

Telefontider:
Måndag-fredag 08.00-16.00