Stor brandrisk i Östergötland Det är torrt i skog och mark och brandrisken är stor i hela Östergötland. Var försiktig om du grillar eller eldar. Här hittar du mer information

Kommunala gymnasieskolor i Norrköping

Du som går i årskurs 9 ska snart välja vilken väg du vill ta efter grundskolan. Här kan du läsa om kommunala gymnasieskolorna i Norrköping och program som skolorna erbjuder.

Drop-In på gymnasieskolorna under vecka 16

Tisdag 16 april till och med torsdag 18 april har gymnasieskolorna drop-in för dig som inte bestämt dig för vad du ska söka i gymnasievalet. Kanske har du tänkt om eller tänkt lite till och vill ändra dig? Passa på att besöka drop-in. Under de här tillfällena får du mer information om program och skolor. Du får träffa elever och lärare, kika på skolornas lokaler och få en känsla av hur det är att gå på skolan. Varmt välkommen!

Mer information: Drop-In på gymnasieskolor

Bråvallagymnasiet

De Geergymnasiet

Ebersteinska gymnasiet

Hagagymnasiet

Kungsgårdsgymnasiet

Norrköpings Lärlingsgymnasium

Våra gymnasieskolor

Inom Norrköpings kommunala gymnasieskolor finns utbildningar för alla. I vårt utbud finns både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Det finns också möjlighet att gå yrkesprogram som lärling.

Oavsett vad du är intresserad av eller vad du vill göra i framtiden, får du en utbildning av hög kvalité och en bra grund att stå på när du går på någon av våra kommunala skolor. Vi som arbetar inom de kommunala skolorna brinner för kunskap och utveckling och vi vill att du ska lyckas. Vi hjälper dig att nå dina mål och utveckla din fulla potential.

Läs mer på gymnasieskolornas webbplatser

Våra gymnasieprogram

Här hittar du alla program som finns inom de kommunala gymnasieskolorna. På skolornas webbsidor hittar du mer information. Du kan också läsa broschyren Din framtid börjar hos oss. Pdf, 6.5 MB.

Bygg- och anläggningsprogrammet, lärling på Bråvallagymnasiet

Från och med hösten 2023 erbjuder Bråvallagymnasiet möjlighet att läsa inriktningarna Husbyggnad och Måleri som lärling.

Här kan du läsa mer om de olika introduktionsprogrammen som finns i Norrköping.

Introduktionsprogram

VVS- och fastighetsprogrammet – Bråvallagymnasiet

Från och med hösten 2023 erbjuder Bråvallagymnasiet även möjlighet att läsa VVS- och fastighetsprogrammet som lärling.

VVS- och fastighetsprogrammet, lärling – Bråvallagymnasiet

Från och med hösten 2023 erbjuder Bråvallagymnasiet även möjlighet att läsa inriktningen VVS-teknik som lärling.

Så här gör du för att ansöka till gymnasiet

Du gör ditt gymnasieval genom att logga in på gymnasiestudera.se. Du loggar in med de inloggningsuppgifter som skickas hem till dig. Om du har frågor eller vill ha hjälp med ditt gymnasieval kan du vända dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola. Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare.

gymnasiestudera.se

Studie- och yrkesvägledare i Norrköping

Mer information och viktiga datum

På gymnasiestudera.se finns mer information om gymnasieprogram i Östergötland. Här finns också information som är bra att känna till inför gymnasievalet, viktiga datum och vanliga frågor och svar.

Gymnasieprogram i Östergötland

Viktiga datum

Vanliga frågor och svar om gymnasieval

Se filmer där elever berättar om sina utbildningar