Kommunala gymnasieskolor i Norrköping

Du som går i årskurs 9 ska snart välja vilken väg du vill ta efter grundskolan. Här kan du läsa om kommunala gymnasieskolorna i Norrköping och program som skolorna erbjuder.

Inom Norrköpings kommunala gymnasieskolor finns utbildningar för alla. I vårt utbud finns både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Det finns också möjlighet att gå yrkesprogram som lärling.

Oavsett vad du är intresserad av eller vad du vill göra i framtiden, får du en utbildning av hög kvalité och en bra grund att stå på när du går på någon av våra kommunala skolor. Vi utbildar för framtiden och hos oss hittar du bland annat framtidens entreprenörer, nytänkare, ledare, branschproffs, innovatörer, samhällsförändrare, experter och arbetskraft, kreativa producenter och samhällsutvecklare. Vi som arbetar inom de kommunala skolorna brinner för kunskap och utveckling och vi vill att du ska lyckas. Genom hög kompetens, trygghet och engagemang hjälper vi dig att nå dina mål och utveckla din fulla potential.

Här kan du läsa mer om våra gymnasieskolor

Våra gymnasieprogram

Här hittar du alla program som finns inom de kommunala gymnasieskolorna.

Barn- och fritidsprogrammet
Bygg- och anläggningsprogrammet
Ekonomiprogrammet
El- och energiprogrammet
Estetiska programmet
Fordons- och transportprogrammet
Handels- och administrationsprogrammet
Hantverksprogrammet, frisör
Hantverksprogrammet, hår- och makeupstylist
Hotell- och turismprogrammet
Humanistiska programmet
Industritekniska programmet
Nationella idrottsutbildningar
Naturvetenskapsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet
Teknikprogrammet
VVS- och fastighetsprogrammet
Vård- och omsorgsprogrammet

Digital gymnasiemässa

Gymnasiemässan genomförs i november 2021 och även i år blir den i ett digitalt format. Under mässan har elever och vårdnadshavare möjlighet att ta del av viktig och spännande information från gymnasieskolor inför gymnasievalet. Mer information om upplägget på mässan kommer under hösten.

Gymnasiemässan arrangeras av Gymnasieantagningen i Östra Samverkansområdet och är ett samarbete mellan Norrköpings, Finspångs, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner.

Prova på-dagar

Under Prova på-dagarna får du som går i årskurs 9 möjlighet att besöka de kommunala gymnasieskolorna och de gymnasieprogram som intresserar dig. Du anmäler vilken gymnasieskola du vill besöka till studie- och yrkesvägledare på din skola. Studie- och yrkesvägledaren meddelar sedan gymnasieskolan. Du som går i årskurs 9 i en fristående grundskola anmäler vilka besök du vill göra till ansvarig person på din skola.

På gymnasiestudera.se finns alla tider då gymnasieskolorna välkomnar elever på Prova på-dagar.

gymnasiestudera.se

Så här gör du för att ansöka till gymnasiet

Du gör ditt gymnasieval genom att logga in på gymnasiestudera.se. Du loggar in med de inloggningsuppgifter som skickas hem till dig. Om du har frågor eller vill ha hjälp med ditt gymnasieval kan du vända dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola. Här hittar du kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare.

Studie- och yrkesvägledare i Norrköping

Mer information

På gymnasiestudera.se finns mer information om gymnasieprogram i Östergötland. Här finns också information som är bra att känna till inför gymnasievalet och vanliga frågor och svar.

gymnasiestudera.se