Sociala medier

Bakgrund

Sociala medier är en självklar del av mångas vardag. Det är därför naturligt att även vi som kommun finns i sociala medier.

Läs mer om riktlinjer för innehåll på sociala medier

Generella grafiska riktlinjer

  • De olika riktlinjerna för färger, element, bildspråk och så vidare hittar du under grafisk profil.

Alternativ teckensnitt

I sociala medier har vi inte alltid möjlighet att använda teckensnitt från vår grafiska profil. I dessa fall ska teckensnitt som liknar våra teckensnitt användas. I appen Mojo använder kommunen teckensnittet Avenir next bold. Texten används med en färgad platta bakom för att göra bokstäverna tydliga mot bakgrunden.

Profilbild

Norrköpings kommun använder alltid N‑logotypen som profilbild i kommunens sociala medier. På så sätt är det alltid tydligt att det är Norrköpings kommun som är avsändare.

Avslutningsbild

Om du skapar ett videoklipp för sociala medier så ska alltid en bildruta med N‑loggan användas som slutbild. På så sätt är det tydligt att vi är avsändare oavsett om det är ett inlägg, en händelse eller en reel. Det blir också tydligt att det är slutet på klippet. Du kan använda N-logotypen i färg, vit eller svart format som slutbild. Loggan ska alltid centreras på en enfärgad bakgrund. Som bakgrundsfärg väljer du en av kommunens färger från grafiska profilen. Det finns färdiga mallar men du kan även skapa en egen.

Ikoner för höjdpunkter (highlights)

Ibland vill vi lyfta en händelse extra mycket på Instagram och låta den vara synlig under en längre tid. Då kan vi använda funktionen höjdpunkter. Utvalda händelser kan samlas under en höjdpunktsikon under vår presentation på Instagram. Det finns färdiga ikoner för höjdpunkter men ibland behöver vi skapa en ny ikon. Nya ikoner ska vara enfärgade med en av våra profilfärger, symbolen som används på färgade bakgrunden ska vara tydlig och vit.

Mall i Mojo

Norrköpings kommun skapar ofta sina händelser i appen Mojo. Där används en mall med ram. Teckensnittet byts dock ut till Avenir Next Bold som ligger närmast teckensnittet Frutiger i utseende. Det finns olika appar och programvaror för att skapa inlägg och det är okej att använda det som man känner sig mest bekväm med.

Flera exempel för den grafiska profilen på sociala medier

Norrköpings kommun i sociala medier: mall i mojo och några exempel.

Fick du hjälp av sidan?
Tack för att du vill hjälpa oss att göra webbplatsen bättre.


Mer information

Kontakt
Norrköpings kommun

Kontakt Norrköping
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping