Fyrby

Fyrby förskola är en av Norrköpings nyaste förskolor. Förskolan är helt nybyggd och öppnade upp i januari 2022.

Fyrby förskola, exteriör
Exempelbild

Bild: Norrevo

Vår verksamhet

Fyrby förskola har en miljö som bjuder in till lek och utforskande, både utomhus och inomhus. Här vill vi att barnen ska ha möjlighet att utvecklas, känna sig trygga, ha roligt och skaffa sig nya kunskaper och erfarenheter på ett lustfyllt sätt.

Fyrby förskola ingår i Eneby förskolor.

Enheten präglas av engagemang, delaktighet och kompetens. Vi har fokus på att skapa en miljö där barn kan erövra kunskap och erfarenhet på ett lustfyllt sätt, känna sig trygga och ha roligt på förskolan.

Vi har en spännande förskolegård och nära till skog och parker, som vi använder i utbildningen och undervisningen. Lärmiljön utformas efter barnens och utbildningens behov.

Förskolan har en kapacitet att ta emot 120 barn, fördelat på 6 avdelningar: Gläntan Gul, Gläntan Grön, Skogen, Ängen orange och Ängen lila.

Förskolans lokaler består av tre block där varje block har två avdelningar. På varje block finns en gemensam ateljé där barnen får vara kreativa och i samspel med andra kan upptäcka och utforska olika material. Vi arbetar aktivt med att skapa genomtänkta rika miljöer. Miljöer och material som bygger på barnens nyfikenhet och som ger möjlighet att utforska, lära och få nya erfarenheter.

I mitten av förskolan finns en mötesplats som vi kallar för Torget. Här finns ett gemensamt bibliotek och möjlighet att skapa, leka och utforska.

Förskolan har ett tillagningskök där maten lagas.

Vi arbetar enligt Norrköpings kommuns riktlinjer för kostverksamhet, samt livsmedelsverkets och skolverkets rekommendationer.

Målsättningen är att laga god och näringsriktig mat med en meny som varieras efter säsong.

Mer om Fyrby

Beskrivning: En ny förskola i Fyrby.

Årskurser: Förskolor

Rektor
Marie Skeppstedt
011-15 28 93
Skicka e-post

Avdelningar
Gläntan Gul: 072-533 65 35
Gläntan Grön: 072-533 65 36
Skogen: 072-533 64 98 
Skogen: 072-533 64 99
Ängen Orange: 072-533 65 37
Ängen Lila: 072-533 65 38

Vid frågor om plats, faktura, IST home app
Kontakt Norrköping
011-15 00 00

Hitta till Fyrby

Dokument