Problem i skolan
För det mesta är skoltiden en rolig tid, men någon gång kan det kännas jobbigt. För de flesta varierar det. Om du tycker att något är jobbigt och du inte trivs i skolan är det bra att prata med någon om det för att kunna hitta en lösning.
Om du behöver hjälp
Vänd dig till din mentor eller rektorn på din skola. Du kan också prata med skolsköterskan eller kuratorn.
Elevhälsa ska erbjudas alla elever från förskoleklass till och med gymnasiet. Du tar kontakt med elevhälsan genom att gå förbi deras rum på din skola, ringa, smsa eller mejla. Du hittar kontaktuppgifter på din skolas webbsida.
Om du inte orkar eller vill kontakta elevhälsan själv kan du be en lärare, kompis eller vårdnadshavare/förälder att ta kontakt åt dig.
Mer information om elevhälsan finns här:
BUSS-teamet vänder sig till barn i förskoleklass till och med årskurs nio som har komplex social problematik. Insatsen bygger på ett systemiskt arbetssätt där barnet ses i hela sitt sammanhang. Det innebär att man arbetar nära barnet på flera arenor samtidigt; i skolmiljö, i hemmet och med fritiden. BUSS-teamet drivs i samverkan mellan socialkontoret och utbildningskontoret.
Den här insatsen kräver ett biståndsbeslut. Hör av dig till socialkontorets mottagning via Kontakt Norrköping om du vill veta mer.
Kontakt under dagtid:
Telefon: 011-15 00 00
NP-center är en kommunövergripande verksamhet för ungdomar mellan 13 och 23 år med neuropsykiatrisk problematik och deras familjer. Syftet är att ge ungdomarna stöd i sin nuvarande livssituation och inför framtiden. NP-centers mål är att stärka ungdomarnas delaktighet och självständighet i vardagen.
Den här insatsen kräver ett biståndsbeslut. Hör av dig till socialkontoret eller vård- och omsorgskontoret via Kontakt Norrköping om du vill veta mer.
Kontakt under dagtid:
Telefon: 011-15 00 00
Förebyggarteamet finns för att stötta och stärka dig som barn, ung och vuxen genom att erbjuda stöd så tidigt som möjligt för att undvika att dina problem växer sig större.
Vi arbetar förebyggande och relationsskapande i offentliga ungdomsmiljöer så som skolor och fritidsgårdar samt mot särskilda riskgrupper.
Vi kan erbjuda frivilliga råd- och stödinsatser individuellt och i grupp utifrån dina aktuella behov. Det kan till exempel handla om föräldrastödjande insatser eller vägledning till en fungerande skolgång eller till en meningsfull fritid.
Kontakt
Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
602 42
Norrköping
Besökstider:
Måndag–fredag 08.30–16.00
Telefontider:
Måndag–fredag 08.00–16.00
Övrig info:
Kontakt Norrköping stänger receptionen, telefonin, mailhantering och chatt klockan 12 onsdag 22 januari på grund av utbildning. Kontakt Norrköping är öppet som vanligt igen torsdag 23 januari.