Barnets skolgång

Det finns en mängd orsaker som kan göra att skolgången blir svår eller en utmaning för ditt barn. Det kan handla om att barnet inte mår bra, att familjen är i kris eller att barnet utsätts för kränkande behandling.

Oavsett förutsättningar har barnet rätt till utbildning. Ibland kan skolgången behöva anpassas för att barnet ska få den rättigheten tillgodosedd. Det är rektor på barnets skola som ansvarar för skolgången. Som förälder kan du få hjälp att stödja ditt barns skolgång.

Du ska alltid i första läget prata med rektor på skolan eller någon annan vuxen du litar på på skolan.

Information om grundskolan

Information om gymnasieskolan

Information om barnomsorg och förskola

Elevhälsa ska erbjudas alla elever från förskoleklass till och med gymnasiet.

Kontaktuppgifter till elevhälsan finns på din skolas hemsida. Du kan också kontakta Centrala barn- och elevhälsan via mail här:

Skicka e-post till Centrala elevhälsan

Elevhälsan

BUSS-teamet vänder sig till barn i förskoleklass till och med årskurs nio som har komplex social problematik. Insatsen bygger på ett systemiskt arbetssätt där barnet ses i hela sitt sammanhang. Det innebär att man arbetar nära barnet på flera arenor samtidigt; i skolmiljö, i hemmet och med fritiden. BUSS-teamet drivs i samverkan mellan socialkontoret och utbildningskontoret.

Den här insatsen kräver ett biståndsbeslut. Hör av dig till socialkontorets mottagning via kontaktcenter om du vill veta mer.

Kontakt under dagtid:

Telefon 011-15 00 00

NP-center är en kommunövergripande verksamhet för ungdomar mellan 13 och 23 år med neuropsykiatrisk problematik och deras familjer. Syftet är att ge ungdomarna stöd i sin nuvarande livssituation och inför framtiden. NP-centers mål är att stärka ungdomarnas delaktighet och självständighet i vardagen.

Läs mer om NP-center här.

Den här insatsen kräver ett biståndsbeslut. Hör av dig till socialkontoret eller vård- och omsorgskontoret via kontaktcenter om du vill veta mer.

Kontakt under dagtid:

Telefon 011-15 00 00

Barn- och ungdomsverksamheten vänder sig till dig som önskar råd- och stödsamtal. Det kan handla om att du har det jobbigt hemma, att du känner osäkerhet i ditt föräldraskap eller av annan anledning behöver råd och stöd.

Boka telefontid med barn- och ungdomsverksamheten

Kontakt
Kontakt Norrköping
Norrköpings kommun

Förvaltningshuset Rosen
Trädgårdsgatan 21
602 42 Norrköping

Besökstider:
Måndag-fredag 08.30-16.00

Telefontider:
Måndag-fredag 08.00-16.00